Espresso – Din lokala tidning

En förening för flera sporter

Nästa år är det jubileum för ”ESC” Elmhults Sport Club. Föreningen startade upp 1979 och fyller därmed 40 år. Det hela började med ett gäng skidåkare från Älmhult som hade provat på Vasaloppet. Samtidigt så hade trycket på loppet orsakat en del problem.

– Ja Vasaloppsansvariga i Sälen-Mora gick detta år ut med en nyhet om att kvotera anmälningarna från klubbarna, detta för att man bland annat hade svårt att klara av all vägtrafik, som intresset för loppet medförde, berättar ordförande Göran Rydén. Vi fick rådet att bilda en ny klubb. Då skulle man automatiskt få två extra platser. Så därför bildade vi Älmhults Korp IF. Men det blev många förväxlingar med Älmhults Korpen och därför beslöt vi 1984 att byta namn till Elmhults Sport Club.

Bredare intresse

Många av klubbmedlemmarna ville efterhand prova på nya utmaningar. Man siktade på att göra En Svensk Klassiker.

– Vi i klubben tyckte att man skulle ha möjlighet att delta i dessa fyra idrottsgrenar i vår egen klubb, förklarar Göran. Det beslutades därför att vi utöver medlemskap i Svenska Skidförbundet och Svenska Cykelförbundet även skulle begära inträde i Svenska Friidrottsförbundet. Samtidigt valde vi ansvariga för de olika grenarna till styrelsen.

Träning tillsammans

Elmhults Sport Club har växt vidare i takt med att allt fler vill utmana sina prestationer. Idag är det en verksamhet med drygt 500 medlemmar.

– Verksamheten fokuseras runt löpning, cykel, skidor och simning. Vi anordnar resor till olika tävlingar och evenemang. Vi har kontinuerliga träningar varje vecka inom varje gren. Det ger alla en optimal möjlighet att både träna, utvecklas och att få möjlighet att göra detta tillsammans. Plus att man lär och inspireras av övriga.

Det som står närmast på tur är Vättern runt med ett stort antal deltagare från ESC. För vissa är det första gången och andra är veteraner.

– Utöver Vättern runt bjuder försommaren även på aktiviteter som Sunnerboklassikern som är ett motionslopp samt Möckeln runt på cykel 3 juni.

Sugen på en utmaning?

Göran Rydén och hela ESC söker nu efter fler medlemmar som vill gillar sport och vill sätta nya mål med sin träning. Spelar ingen roll om du är nybörjare eller om du redan byggt på dig lite kondition och erfarenheter.

– ESC är föreningen för dig som gillar sport och vill dela detta intresse tillsammans med andra, oavsett erfarenhet. Precis som det står i vår slogan ”Kan jag – kan du. Börja träna med oss nu!”

Är du lite nyfiken eller rent av intresserad? Börja med att lusläsa föreningens hemsida. Där finns även kontaktpersoner som svarar på frågor. www.elmhultssportclub.se

Text: johnny@alltomälmhult.se

Bild: privat

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x