Espresso – Din lokala tidning

En fullmatad teaterhöst

Nu är det november månad och Riksteatern Osbys teaterprogram står för dörren. Vi tjuvstartade lite i oktober med föreställningen Nakna som foster och gudar vilket var helt fantastiskt underhållande teater om Karin Boyes liv.

Nästa föreställning blir Svante möter Beppe Wolgers på Teater Borgen. Svante Thuresson är en fantastisk artist och under denna kväll lär ingen bli besviken. Beppe Wolgers sångtexter är odödliga klassiker och vi får höra fina utdrag ur hans memoarer som Svante läser ur mellan musikinslagen. Föreställningen har fått väldigt bra recensioner.

Skönheten och odjuret

Därefter beger vi oss till Malmö Opera på vår årliga teaterresa. Denna gång ska vi se Skönheten och odjuret med ingen mindre än Fred Johansson i huvudrollen som odjuret och Skönheten spelas av Sofie Gunnarsson. Utöver dessa två ser vi Oscar Pierrou Lindén som Lefou och Michael Jansson som Lumière. Båda kända från Pippin och Kinky boots som vi sett på Malmö Opera. Det kommer att bli en storslagen föreställning.

Lättsam kabaré

Vi följer upp med lite lättsam kabaré på restaurang Borgen med föreställningen Liva och PH – en motståndskabaré.  Teater Theatron bjuder in till en sångspäckad picknickkabaré om motstånd, humanism och danska hjältar. Det serveras danskt smørrebrød och det går att köpa valfri dricka i baren.

Lars Walldov kommer såklart besök oss och denna gång håller han föredrag, som vanligt på sitt eget speciella vis, om Malmö Opera och dess 75-åriga historia; 75 år i Thalias tjänst.

Digital teater

Vi kommer även att erbjuda digital teater via Borgens bioduk. Där visas Arga änkan/Vihainen Leski som är en finsk teater som direktsänds från Helsingfors Stadsteater. Föreställningen är på finska men kommer naturligtvis att textas till svenska.

Jubileumskonsert

Vår Pièce de résistance denna höst måste bli Vår bästa tid – en jubileumskonsert.

Under ledning av Rickard Söderberg kommer Malmö Opera Academys operasångare Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl, Kristine Nowlain och Saara Rauvala att framföra allt från musikallåtar och operasång till visor som framförts på Malmö Operas scen under dess 75-åriga historia.

Vi avslutar höstsäsongen på Junesco i Lönsboda med en nostalgisk show om julen. Bjällerklang är en festlig föreställning om julen på 50-, 60- och 70-talet. För att man inte ska sitta hungrig så serveras en julinspirerad landgång innan föreställningen. Men det går bra att bara se showen också.

Vi ses på teatern!

Text: Jimmi Sjölander, 

Ordförande Riksteatern Osby

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy