Espresso – Din lokala tidning
fk göingarna

En härlig orienteringshelg med FK Göingarna

FÖRENINGSLIV. FK Göingarnas tävlingar Vildmarksfejden och Göingefejden blev en härlig orienteringshelg i Glimåkra. Många var sugna på att komma ut i skogen och tävla igen efter pandemin och totalt blev det ca 1000 starter.

Orientering är en fantastisk sport eftersom alla åldrar träffas och tävlar tillsammans, allt från de yngsta nybörjarna till ungdomar, vuxna och de allra äldsta, där en del promenerar sin bana för att ta sig runt. Gemenskapen inom sporten är fantastisk!Vår senaste tävling var dessutom den första av sex deltävlingar i Skånes Ungdomsserie, där ungdomar från 33 skånska klubbar gör upp i ett seriesystem med fyra divisioner, från elit till division 3. Tävlingen är dels individuell för tjejer och killar upp till 16 år, men även en klubbtävling där man samlar poäng till sin klubb. I ungdomsserien är att alla, oavsett om du är nybörjare eller van orienterare, med och samlar poäng till klubben.

FÖRST I MÅL

Några ungdomar från de lokala klubbarna gjorde väldigt fina lopp under helgen.Hjalmar Axelsson, FK Göingarna i H16 och Elin Anzelius, Hästveda OK i D14 vann överlägset sina klasser både lördag och söndag. Det ska bli spännande att få följa deras utveckling framöver. Allra först i mål under lördagen var Simon Johansson från OK Gynge. En 7-åring som har sprungit orientering tillsammans med sin syster Signe sedan han var liten. Som första löpare i mål blev han intervjuad av speakern om hur han haft det i skogen.

TEXT: ANNA MOBERG

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x