Espresso – Din lokala tidning
familjecentralen

En mötesplats med familjen i centrum

Har du barn som är mellan 0-6 år och vill ha stöd under småbarnsåren? Då är du varmt välkommen till vår Familjecentral i Osby. Under ett paraply har vi samlat barnhälsovården, Öppna förskolan och social rådgivning
– tillsammans skapar de en gemensam Familjecentral. Här har vi en mötesplats med familjen i centrum som finns för att erbjuda stöd och rådgivning.

Familjecentralen är en samverkan mellan Osby kommun och Region Skåne. Till oss är man välkommen om man bor i Osby kommun eller om man är listad på vår BVC.

Barnhälsovård

När du har fått barn är du välkommen till vår barnhälsovård. Här ger vi dig stöd under ditt barns uppväxt. Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi har bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart.

Öppna förskolan

Vår Öppna förskolan är en mötesplats där barn och föräldrar tillsammans att leka, sjunga, pyssla och fika. Vi är ett komplement till andra förskolor eller för att hjälpa barnen att förbereda sig inför att börja förskolan. Hit kan du som förälder, eller till exempel mor- eller farförälder komma för att få kvalitetstid med ditt barn och stärka relationen mellan varandra.

Är du nyinflyttad eller känner dig ensam när du är hemma med ditt barn så är det en bra plats att möta andra föräldrar eller knyta nya band. Varje vecka erbjuder vi fyra tillfällen för barn mellan 0-6 år och två tillfällen för barn mellan 0-1 år.

Stöd och rådgivning

Att vara förälder är inte alltid lätt, ibland kan man behöva stöd och prata med andra som går igenom liknande saker. Genom våra familjestödjare erbjuder vi samtalsstöd, rådgivning och ger tips till föräldraskapet. Vi har även en föräldragrupp som heter Trygghetscirkeln där vi fokuserar på att stärka föräldrar till att bättre kunna vägleda och skapa trygghet för sina barn.

Vil du veta mer om Familjecentralen? Då hittar du information på osby.se/familjecentralen eller skanna QR-koden:

qr
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x