Espresso – Din lokala tidning
Miljöpåse

En tygpåse för miljön

Sara Borgander, Emilia Nilsson, Lova Åberg och Frida Nilsson är fyra målmedvetna och ordningsamma tjejer som går sista året på ekonomiprogrammet, Ekbackeskolan i Osby. Tillsammans driver de UF-företaget Canvas UF där affärsidén går ut på att sälja tygpåsar med tryck. Tanken med detta är att få folk att välja tygpåsar som ett annat alternativ till plastpåsar vilket gör en god inverkan på miljön. Välj tyg istället för plast och bidra till en renare värld!

För att bidra till ett hållbart samhälle har de unga företagarna valt att sälja tygpåsar eftersom det är ett bra alternativ till plast. Idag köper flertalet människor plastpåsar när de handlar och återanvänder inte dessa på samma sätt som om de hade köpt en tygpåse.

På så sätt bidrar tygpåsen till ett mer hållbart och miljövänligt samhälle där tjejerna försöker få så många som möjligt att tänka på miljön.
– Vi vill se till att alla människor kan leva ett bra liv, idag och imorgon, skriver de i sin affärsidé.

– Att starta ett UF-företag har varit svårt men framförallt lärorikt och intressant. Att komma på en idé var inte så enkelt, men med tanke på dagens debatt kring miljöpåverkan kändes detta som ett aktuellt alternativ. Målet med Canvas UF är att försöka nå ut med vår idé till så många kunder som möjligt, påverka och ändra människors sätt att tänka när det gäller ständiga köp av plastpåsar.
Vi fokuserar på nöjda kunder och ett samhälle med minskad plastanvändning, menar de unga företagarna.

För den som vill köpa en tygpåse eller veta mer: Facebook: Canvas UF, Instagram Canvas.uf, Mail: canvassuf@gmail.com

Vänster längst upp, VD Sara Borgander, höger längst upp, marknadsförare Emilia Nilsson.

Vänster längst ner, ekonomichef Lova Åberg, höger längst ner, produktansvariga Frida Nilsson.

Gruppbild

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy