Espresso – Din lokala tidning
Immeln

En underlig jul

HUNDTANKAR. Så var denna underliga julen över. Matte brukar gilla när det är mycket folk men i år var hon nöjd med lite färre gäster. Som vanligt var det högljutt runt matbordet när släkten träffas, alla tycks vilja överrösta varandra.
Julklappar till alla

Det blev julklappar till alla, trots allt prat om vi inte ska ge dom vuxna något. Matte fick bästa presenten av Erasmus, en värmefilt!! Den älskar jag att ligga på. När matte har den på sig och ligger på soffan så kommer givetvis Majvor oxå och ska ligga på mattes bröstkorg så jag får ligga nere vid benen, sedan ligger hon där och flämtar för hon blir varm väldigt fort! Matte flämtar oxå lite för det är tungt att ha en 20 kg bulldogg på bröstet.
Resten av julhelgen gick i lugnets tecken. Matte var lite trött efter dom senaste två bröstcanceroperationerna. Som tur är har hon ett positivt humör och ett ”nu spottar vi i näven”-sätt att se livet på.

Händer inte så mycket

Det händer inte så mycket här i dessa coronatider, inga vänner kan hälsa på och vi kör inte iväg och hälsar på några vi heller. Men vi promenerar ett par gånger om dagen , gärna ner till sjön där jag och Majvor får springa lösa och busa. Häromdagen höll det på att gå rent galet när Majvor fick ett ”töffaryck” och sprang rätt på matte i knävecken så hon föll rätt i backen . Jag och husse blev lite oroliga men allt gick bra. Hon har ju ingen koll på sina 20 kg den där suggabuggan!!
Matte säger att jag är en Prinsessa medan Majvor är mer som ett vildsvin …
Hon älskar att rulla sig i lera och dyker alltid ner i alla lerhålor i skogen när vi är på promenader. Själv skulle jag aldrig smutsa ner mig f riv i l l i gt!


Jag vägrar gå ut

Härom dagen fick vi snö ute, Majvor blev jätteglad och härjade rundor i trädgården. Hon lade sig på magen och stack ner huvudet och gnuggade. Själv vägrade jag att gå ut, jag försökte smita in i gästrummet för att göra mina behov men då tvingade matte ut mig i snön.
Efter en liten stund tyckte jag ändå att det var ganska mysigt ute, och vi började leka lite i snön.

Nu har matte börjat med sina cellgifter och vi ska satsa på lite mindre rundor och det passar mig bättre i alla fall när det är snö på marken.
När vi sedan kommer in så är det gott att få krypa in under en filt med husse eller matte och bara få vara.

Betty (och Susanne)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x