Espresso – Din lokala tidning
Kullaro Silver

En utställning med 32 perspektiv på silver och diabas

början på hösten bjöd designföretaget Kullaro in 32 silversmeder som alla är kursdeltagare hos Osby Silversmedja för att skapa något i silver i kombination med diabas. Resultatet visas nu upp som en utställning i Kullaros butik & showroom i Lönsboda.

Det är få som vet att det finns en silversmedja i Osby, trots att de varit verksamma sedan mitten av 80-talet. Osby Silversmedja och de båda smederna Lasse Andersson och Sonny Arneberth har i många år varit samarbetspartners till Kullaro när det gäller deras silvertillverkning.

Utöver Lasse och Sonnys eget skapande har de fyra grupper med kursdeltagare som de handleder varje vecka för att lära ut hantverket.

De delar generöst med sig av sin smedja och de kunskaper som krävs för att deltagarna själva ska kunna förverkliga sina idéer.

Lasse och Sonny
De båda smederna Lasse Andersson och Sonny Arneberth har i många år varit samarbetspartners till Kullaro.

Alla kursdeltagare har olika erfarenhet av silverhantverket vilket kommer att bjuda på en spännande blandning av kreativitet i utställningen som väntar. Kullaro har tillverkat stenen i diabas efter varje deltagares önskemål och Lasse och Sonny har sedan guidat varje smed för att få fram resultatet av 32 perspektiv på silver kombinerat med diabas.

Kullaro Silver
I början på hösten bjöd designföretaget Kullaro in 32 silversmeder som alla är kursdeltagare hos Osby Silversmedja för att skapa något i silver i kombination med diabas. Resultatet visas nu upp som en utställning i Kullaros butik & showroom i Lönsboda.

Vernissagen äger rum den 30 november och utställningen pågår fram tills den 25 januari. 
– Vi är oerhört tacksamma för vårt långa samarbete med Lasse och Sonny på Osby Silversmedja, som med sin skicklighet och stora tålamod hjälpt oss att förverkliga våra idéer genom åren.

Med denna utställning vill vi därför lyfta fram deras stora betydelse för oss och med all säkerhet även för alla de kursdeltagare som de har och haft genom åren. Lasse och Sonny har en alldeles speciell plats i våra hjärtan, säger Jenni och Andreas Kullaro.

Text: Sigrid Jonasdotter

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy