Espresso – Din lokala tidning
Image default

Enkel Laxpudding

Enkel Laxpudding

Johnny Billinger Enkel Laxpudding Enkel Laxpudding Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

ca. 400 gram lax

Potatis

4-5 st. Fiskbuljong

1 tärning Sommargrönsaker

1 påse djupfrysta

600 gram Hollandaisesås

3-4 dl Gratängost

ca. 200 gram Dill

SÅ HÄR GÖR DU

Koka potatisen och skiva den.

Koka upp 5 dl vatten med 1 fiskbuljongtärning och lite dill. Lägg i fisken när vattnet kokar. Sjud fisken nästan klar. Koka upp sommargrönsakerna i lätt saltat vatten. Häll av vattnet.

Hollandaisesåsen kan antingen göras från grunden eller med pulverpåsar.

Tag 2 påsar och laga dem efter beskrivningen på paketet. Såsen skall vara ganska tunt blandad. Om den är tjock så späd den med grädde.

Tag fram en eldfast form. Lägg de skivade potatisarna i bottnen. Fördela laxen i bitar över potatisen. Lägg i sommargrönsakerna över laxen. Häll över hollandaisesåsen. Täck över allt med gratängosten. Sätt in formen i ugnen i 225 grader i ca. 30 minuter eller tills gratängen fått en fin färg.

Servera med fördel den färdiga puddingen med räkor och skirat smör.

ÖVRIGT

Mat som vi idag betraktar som lyxmat som t.ex. lax var på 1600-talet att betrakta som simpel mat som inte fick serveras mer än ett visst antal gånger per vecka. Här är ett recept på en enkel och god laxpudding. Avnjuts med en kall öl.  Karl-Börje Augustinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x