Espresso – Din lokala tidning
e & t

Ett allsvenskt fenomen

Vittsjö GIK, ett av Sveriges bästa allsvenska fotbollslag, är ett fenomen. Några kanske menar att de är ett undantag eftersom ingen av spelarna kommer från Vittsjö. Men tittar vi generellt så gäller det för alla lag. Du får anstränga dig för att hitta någon från Malmö i Rosengård. På den här nivån spelar man i det lag som ger dig bäst utveckling och förmåner. I Vittsjö är det annorlunda. Här har man seriens i särklass lägsta budget. Lägsta spelarlöner. Minst resurser. Men det är också här som spelarna troligen stannar längst. Oavsett om du är en toppspelare med landslagsmeriter. Så vad är det som Vittsjö GIK har som ingen annan klubb kan erbjuda?

Frågar du spelare, ledare och tränare så handlar allt om gemenskap, trygghet och glädje. Alltså allt det som gäller utanför planen. Det blir så pass viktigt att allt annat blir underordnat. Så oavsett om du kommer från Skottland, Australien eller Finland – så hittar du hem i Vittsjö. I den gemenskap föreningen och hela byn kan erbjuda.

Här får spelare och tränare matlådor med sig från bybor vid avfärd till match. Spelare med små barn får hjälp med barnpassning. Här delas det ut kanelbullar efter match och allt ackompanjeras av den trogna hemmaklacken som trummar och tutar fram laget till ständiga framgångar. Thomas Mårtensson, som gör sin 13 säsong i Vittsjö.

– Vi trummar på med vårt koncept hjärta, själ och tradition.

Allt handlar inte om tre poäng, men visst blir resan lite roligare när man får fira. Nu är uppladdningen i full gång. Träningsmatcher och svenska cupen. Följ Vittsjö GIK i deras kanaler och via Espresso. Vi är fortsatt föreningens mediapartner och kommer på olika sätt att presentera förening och spelare i våra kanaler framöver.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x