Espresso – Din lokala tidning

Ett idrottsgymnasium för alla

Nu är det premiär för Ekbackeskolans nya idrottskoncept i samarbete med B Innovation, som består av Johanna Bergman och Niclas Blomqvist. På skolan finns fyra välrenommerade instruktörer. Tillsammans bildar de stommen till ett idrottsgymnasium.

Hållbar hälsa
Eleven kan välja vilket program hen vill och adderar sin idrott som individuellt val. Till en början erbjuds fotboll och hockey, men fler idrotter kommer i framtiden. Till hösten kommer ungefär 60 elever att vara en del av idrottssatsningen.
– Jag är oerhört stolt att Ekbackeskolan startar en modern idrottsutbildning som ger ungdomar förutsättningar att kunna utvecklas inom sin idrott, berättar skolans rektor Anders Jonasson. Att prestera och lyckas handlar om kvalitativ träning, men kost, sömn och välbefinnande är lika viktiga beståndsdelar för en hållbar hälsa. Vår utbildning innehåller alla dessa dimensioner.

Jämställd idrott
Johanna Bergman och Niclas Blomkvist, som driver B Innovation, har lång erfarenhet av träning och hållbar hälsa. Eleverna kommer få arbeta med förståelse för psykisk och fysisk ohälsa, jämställd idrott och mångfald. Instruktörerna och de vuxna runtomkring har ett stort ansvar för utvecklingsmiljön.
– Forskning visar att ledarskap och kommunikation mellan olika kompetenser är avgörande för talangutvecklingen, förklarar Johanna. Vi vill möjliggöra en miljö där ungdomar kan drömma vidare och nyfiket utforska hur bra de kan bli.

Utbildningskvalitet i fokus
Under året kommer eleverna att få utvecklas tillsammans med instruktörerna David Bergqvist, fd. akademichef Kalmar FF, Johanna Rasmussen, Kristianstad DFF, Benny Johansson, Mjällby AIF samt Skånes FF och Shannon Lynn, Vittsjö GIK. Dessutom samarbetar man med fem fotbollsklubbar, Kalmar FF, Mjällby AIF, Ängelholms FF, Vittsjö GIK och Kristianstads DFF.
– Som elev hos oss får du kompetent guidning i ditt idrottande av ett team med genuint engagerade instruktörer, avslutar Niclas Blomkvist.

Fakta: Osby kommun
Foto: Tomas Lovén

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy