Espresso – Din lokala tidning

Ett lättare liv

Efter många funderingar och moget övervägande startade Osby Aktiv (äntligen!) första gruppen i deras eget viktminsknings/hälsoprogram i januari i år. I skrivande stund är fjärde gruppen i full gång.

Grundtanken i ”Ett Lättare Liv” är att skapa nya hälsosamma vanor som håller över tid. Att man får med sig verktyg, knep och kunskap för att åstadkomma vanor som håller på lång sikt. Ett Lättare Liv är ingen ”Quick Fix” och vi jobbar inte med någon form av kostersättningar utan programmet är helt uppbyggt kring fysisk aktivitet, hälsosammare kosthållning och mental träning.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

– Allra viktigast är trots allt trygghet och utbyte i en liten grupp där vi också lägger väldigt stor vikt vid varje individs specifika behov. Det känns väldigt bra och är oerhört roligt att vi nu startat den fjärde gruppen, säger Anna-Karin Lennartsson, hälsohandledare och kostrådgivare.

Föreläsningar och gruppträning

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Rent praktiskt så träffas gruppen en gång i veckan under tolv veckor då vi växlar mellan träffar i föreläsningsform och gruppträningar. Föreläsningarna har olika teman men den röda tråden är förändring, såväl i praktiken som i tanken. Gruppträningarna är varierade och utmanar såväl styrka som kondition men har som huvudsyfte att flytta gränser för vad man tror sig klara. Under dessa tolv veckor finns det självklart också utrymme för individuella uppföljningar.

– Jag är i hjärtat glad och tacksam över att få vara en del i deltagarnas utveckling och tillsammans med dem skapa motivation och lust till ”Ett Lättare Liv”, avslutar Anna-Karin.

]]>

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x