Espresso – Din lokala tidning

Ett litet bidrag betyder mycket

Föreningen Hemlösa i Hässleholm sprider värme i bistra tider

FÖRENING/VÄLGÖRENHET. Vintern är alltid en svår tid för den som saknar en bostad. Men i år blir den här tiden extra tuff. Organisationen Hemlösa i Hässleholm har fått stänga ner sina frukostutdelningar, men tar gärna emot allmänhetens hjälp för att stötta de hemlösa.

– Vi har inte haft möjlighet att dela ut frukostar på helgerna på grund av pandemin. Efter att vi blivit av med vår förra lokal fick vi äntligen tag i en ny, men vi hann bara vara där två gånger, säger Ingela Hansson som är aktiv i Hemlösa i Hässleholm och var en av initiativtagarna när organisationen startade för sex år sedan.

Viktiga möten
När vi för ett år sedan besökte HiH på en av deras helgfrukostar möttes vi av en hjärtlig stämning över kaffe och macka en lördag i november.
– Samtalet och att få komma in i värmen är jätteviktigt för våra vänner, och tyvärr missar vi det nu. Vi håller kontakt med dem som brukar besöka oss och träffas på stan, men de saknar att komma in till oss, säger Ingela Hansson.

Ingela Hansson är en av initiativtagarna till föreningen Hemlösa i Hässleholm.

Bidrag till kaffe och pasta
En sak som dock inte har förändrats är att HiH gärna tar emot allmänhetens bidrag för att stötta de hemlösa.
– Vi har ordnat med Pressbyrån och Pastavagnen så att vi fyller på pengar hos dem. Där kan våra vänner sedan hämta ut kaffe och bulle eller pasta – de som är hemlösa har fått ett armband som de visar upp, så vi vet att stödet går till rätt personer, säger Ingela Hansson.
Vanligtvis brukar december vara en tid då HiH är ute och möter många människor, bland annat under julskyltningen.
– Nu ligger fokus på Facebook. Häromdagen gick vi ut och bad folk skänka kaffepengar, och vi fick in 5200 kronor på två dagar, så det finns ett stort engagemang, säger Ingela Hansson.

Text & Foto: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x