Espresso – Din lokala tidning

Ett litet paradis för din hund

I juli öppnade djurskötarna Linnéa Wiloboken och Rasmus Eriksson Wilobokens gård – hunddagis, hundpensionat och djurbutik i Broby. Linnéa och Rasmus är båda utbildade djurvårdare och har arbetat med djur på olika sätt på Kolmården och Skansen, hunddagis, katthem m.m. Viljan att bo på landet och driva eget lockade dem till Linnéas hemkommun Östra Göinge.

På Wilobokens gård är målsättningen att kunna ge den bästa service till alla de hundar och hundägare som bor i närområdet med pensionat, dagis och djurbutik. För närvarande inreds även en hundsporthall på 170 kvm, där privatpersoner och organisationer ska kunna hyra in sig.

– Vi trivs båda med att umgås med djur och det är viktigt för oss att det inte handlar om förvaring. Därför har vi valt att driva ett flockdagis med målet att hundarna ska aktiveras och få ha kul. Samtidigt får de mycket social träning i flocken, berättar Rasmus.

Hundar som har kul

Dagislokalen är inredd i mysiga boxar där hundarna inhyses tillsammans i flockar. Utformningen av flockarna styrs av hur hundarna trivs ihop samt enskilda behov.

I rastgården på 1000 kvm får gästerna springa av sig ett par timmar varje dag.

– Hundarna får också använda näsan på dagliga promenader. Sammantaget får de mycket frisk luft och aktiviteter och är de trötta på kvällen när matte och husse hämtar dem så har vi gjort rätt, menar Rasmus och Linnéa.

Djurbutik som växer

I djurbutiken finns ett bassortiment för hund och en del saker för katt. Planen är att det ska bli en komplett djurbutik framöver.

– Vi fyller på efterhand, berättar Rasmus. Nu kan hundägaren handla det viktigaste till sina hundar av bra och säkra produkter som ändå håller bra priser jämförelsevis.

Bland produkterna hittar kunderna spannmålsfritt, svensktillverkat foder som enbart innehåller svenskt kött. Det finns även bäddar, skålar, godis och leksaker. Djurbutiken är ett perfekt komplement på Wilobokens gård och Linnéa och Rasmus lever den dröm som många har – att få arbeta heltid med djur.

– Det är en speciell känsla att kunna arbeta som vi vill. Det finns inget bättre än när hundarna  kommer på morgonen och vi ser att de drar i kopplet för att komma in till oss.

Wilobokens gård

Hundpensionat alla dagar

Hunddagis vardagar

Djurbutik mån- fre 10-17

Kloklippning och hundbad

Norrmans Sträde 1, 289 41 Broby

Tel: 073 – 854 93 03

info@wiloboken.se

www.wiloboken.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x