Espresso – Din lokala tidning

Ett skogsäventyr – en vandringsföreställning för alla sinnen

Vid skogsbrynet, vid de gamla stenbrotten i Immeln, tar figuren Silverfisk emot och bjuder in till den kända och okända skogen. Inne i skogen hörs musik från platser med andra figurer och väsen som kanske har något att berätta just för dig… Med Silverfisk som välkommande guide ges du möjlighet att ta del av skogens rika liv på ett annorlunda sätt.

Ett Skogsäventyr är en spännande vandringsföreställning som kommer att utspela sig i sommar i den trolska skogen söder om Immeln. Här välkomnas alla åldrar in till en naturupplevelse kryddad med teater och musik. Under vandringen kommer du till spännande platser och får möta olika figurer. Du blir inbjuden till att lyssna med alla sinnen till vad skogen har att berätta.

Föreställningen är helt enkelt en sinnlig avkoppling för kropp och själ.
– I Östra Göinge är skogen och vildmarken en av våra största resurser. Vi vill med vandringen bidra till att väcka liv i ett kulturarv som håller på att tunnas ut; vår tillgång och tillit till skog och natur, berättar Petra Lindblom, skådespelare och arrangör.
”Ett Skogsäventyr” är ett projekt från Studio Ljungkulla, som är baserad i Immeln. Tre kvinnor från trakten står i täten för det kreativa. Petra Lindblom är skådespelare och gestaltterapeut. Jessica Kriesz är projektmakare/designer med lång erfarenhet av kulturprojekt och teater. Zara Waldebäck är författare och regissör med ett förflutet i film och dramaturgi. För övrigt deltar musiker Ida Knagg och diverse lokala talanger.

Skaparna bakom projektet har alla ett djupt engagemang för natur, skog och klimat.
– Skogen är ett av Sveriges kulturarv och det är viktigt att vi hjälper varandra förvalta det, så att nya generationer får uppleva skönheten och rikedomen i naturen.
Ett Skogsäventyr vänder sig också till nyanlända som kanske inte än fått möjlighet att lära känna denna del av Sverige, och för att inspirera till fler upplevelser i naturen.
– Skogen är en helt gratis, liksom vår vandring och kräver inget inträde eller medlemskap. Den är där för den som önskar, när som helst.

Föreställningen är gratis och spelas kl. 16.00 följande dagar:

Fredagen den 19 juli; premiär
Tisdagen den 23 juli
Fredagen den 26 juli
Tisdagen den 30 juli
Fredagen den 2 augusti
Tisdagen den 6 augusti
Samt vid Outcraft-festivalen, på Immelns Kanotcenter
Lördagen den 31 augusti
Söndagen den 1 September

OBS! Bokning krävs.
Boka på fb-sidan Ett skogsäventyr;
studioljungkulla@gmail.com; eller
tel 0709-555378

Se facebook för mer info.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy