Espresso – Din lokala tidning
broby gastis

Evenemang i Östra Göinge

Östra Göinge pulserar av spännande evenemang. Årliga marknader med hjälp av Lions Club och Östra Göinge kommun, skapar stort intresse och engagemang, där lokala hantverkare och producenter stolt presenterar sina skapelser.

Sommarmånaderna brister av musikfestivaler med allt från rock till jazz som lockar besökare från när och fjärran med sina varierade genrer. Naturälskare samlas för vandringar, cykling, paddling och utflykter i de pittoreska omgivningarna. Konstgallerier och utställningar ger utrymme för kreativa själar att blomstra. Sportevenemang, från fotbollsmatcher till swimrun, enar både deltagare och åskådare. Östra Göinge fylls med liv och glädje genom året, och dess evenemang ger en inblick i områdets rika kultur och gemenskap.

Vad händer i Östra Göinge?

Vill du veta vad som händer i Östra Göinge så följer du med fördel Espresso medias evenemangsguide. Där hittar du det mest inom alla kategorier. Du hittar sidan här.

Evenemang i Broby

Broby är en centralort i Östra Göinge. Men evenemangen är utspridda i hela kommunen. I Broby hittar du Vita skolan som erbjuder flera evenemang inom kultur. I närheten finns också Tydingesjöns festplats med ett rikt utbud av evenemang. Allt presenterat i Espresso media.

Vad händer i Knislinge, Sibbhult och Glimåkra

Tre större orter med ett rikt utbud av evenemang året runt. Glimåkra utvecklling satsar på både stora och små event i Glimåkra. I Knislinge hittar du Time to rock under sommaren och Folkets park resten av året. I Sibbhult finns barnens skog och stenmuseet. Det finns totalt sett något för alla intressen och smaker i Östra göinge

Detta är Broby

Broby var och är kyrkby i Östra Broby socken med en mindre del i Emmislövs socken. Orten ingick efter kommunreformen 1862 i Östra Broby landskommun, där Broby municipalsamhälle inrättades 27 januari 1911. När landskommunen 1952 uppgick i Broby landskommun följde municipalsamhället med och upplöstes sedan 31 december 1958.

Källa: wikipedia

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x