Espresso – Din lokala tidning
fabrik i osby ab

Fabrik öppnar i början på augusti

UTELIV. En ny ”storstadsinspirerad” mötesplats laddar för premiäröppning före midsommar. Bakom projektet står en entreprenör, en stjärnkock, en sommelier och en musiker. Tillsammans skapar de nu något de länge drömt om – Fabrik.

Det har gått över ett år sen Bengt Olsson och Martin Lorentzson diskuterade möjligheten till en vinbar i Oredssons elektriska gamla lokaler mitt i Osby. Men över tid så händer det alltid saker. Två blev tre när Matilda Lindberg, sommelier från Malmö, klev in i projektet. Trion blev en kvartett när Daniel Friberg tog plats som köksmästare. Daniel bor i Kristianstad men har i många år jobbat som kock på Guide Michelin krogar i Frankrike.

EN MÖTESPLATS

I grunden är Fabrik en mötesplats.
– Ja i dagsläget är vi öppna för det mesta, menar Martin. Det blir ett ställe du kan slinka in för en öl, eller ett glas vin. Men också för att bli riktigt mätt. Fabrik producerar möten, trevliga stunder, upplevelser med mat och dryck som vi själva älskar och föredrar. Men vi kryddar med musik, event, föredrag etc.

Just nu är det fullt fokus på inredningen. Fabrik blir en hybrid som ska kunna användas och anpassas både till gäster och program.

LÅNGVÄGA GÄSTER

På vägen har det varit både hejarop och misstänksamhet.
– Ja det hör till, menar Matilda. Men om vi kan åka till Malmö och äta gott och ta sista tågen hem, så borde det gå att göra tvärt om. Kan det bli mer exotiskt än att ta tåget till Osby för mat och underhållning?

Alla fyra är eniga om att Fabrik kan bli ett populärt besöksmål för hela norra Skåne. Men också för dem som har lite längre hit. Då finns dessutom möjligheten att stanna över natten hos Stora Hotellet.

ALLA SKA TRIVAS

Välj mellan barhäng, smårätter eller restaurangsittning med eget val av mellanrätter. Maten består av små- och mellanrätter. Kombinera själv utifrån tillfälle och hunger.
– Ja det här är något helt annat än vad jag är van vid, berättar Daniel. Detta konceptet kommer att passa alla åldrar och plånböcker. Detta är även en satsning där personalen ska trivas. Då händer det saker.

FÖRVERKLIGA EN DRÖM

En del av lokalen kan användas både till stora sällskap och som scen för olika framträdanden.
– Ja vi har många idéer kring hur vi ska använda lokalen, menar Martin. Musikframträdanden är en del. Men här öppnar det upp sig för så många andra spännande alternativ. Samtliga landar dock som en del i konceptet – att mötas. För alla fyra blir detta något helt nytt. Att förverkliga en dröm.
– Ja det dyker kanske inte upp så många fler tillfällen, menar Bengt. Det här är för mig ett fantastiskt tillfälle att få göra något nytt.

JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x