– med tomat och ost
INGREDIENSER
500 gr falukorv,
2 msk fransk senap
2 msk ketchup
1 gul lök
2 tomater.
150 gr lagrad ost, typ greve.
SÅ HÄR GÖR DU
Värm ugnen till 125 grader.
Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform. Bred senap och ketchup på skivorna.
Skala och skär löken i tunna skivor. Skiva tomaterna och osten. Varva allt mellan korvskivorna.
Stek korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills osten smält och gratinerats.
Servera med potatismos och kokta grönsaker.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Ljust svalt öl passar utmärkt till denna rätt. Falukorv som vi betecknar som en ursvensk maträtt, lär enligt historiska uppteckningar vara en tysk ”uppfinning”. Det ska ha varit tyska bergsmän i Falun, som tyckte att det var orimligt slöseri att kasta köttet från de oxar som användes i gruvdriften.