Espresso – Din lokala tidning

Familjeteater på Pulsen

Äntligen kommer Claire Parsons Co till Osby! Efter att i ett par års tid försökt få hit detta fantastiska danskompani har vi nu glädjen att presentera föreställningen GRÄS för vår publik. I GRÄS har man  samarbetat med Marionetteatern och på scenen möts dansare, dockspelare och en cirkusartist för första gången.

Scenen är täckt av gräs. Till och med den lilla bilen och saxen är täckt av gräs. Två rödhåriga figurer stegar, voltar, dansar och jonglerar sig fram i en grön värld av ryamattor. En fikasugen granne dyker upp. Kanske är de lilliputtar i människovärlden, eller människor på besök hos den jätte som kan tänkas ha användning för scenografins gigantiska och mystiska lösfot. Moln hängs på klädstreck i skymningen. Regnet jonglerar under ett moln och tussar blir tankebubblor. Storleksförhållandena växlar, gäckar och intresserar. Det är fantasifullt, förunderligt och finurligt.

Claire Parsons co är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över.

Missa inte detta unika tillfälle att få se stor scenkonst!

Vi ses på Pulsen den 22 september.

Text: Cecilia Billing, Riksteatern i Osby

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x