INGREDIENSER
2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
½ litet fänkålsstånd
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 litet knippe dill
1 citron
2 dl créme fraiche
1 dl gräddfil
SÅ HÄR GÖR DU
Häll av lagen och skär sillen i sneda bitar.
Ansa och finstrimla fänkålen. Krama den med olivolja så att den mjuknar något.
Hacka dillen, spara lite till garnering. Tvätta citronen noga i ljummet vatten och riv skalet.
Blanda créme fraiche och gräddfil. Tillsätt fänkålsblandningen och sill. Garnera med den sparade dillen.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
Sillen blir bara godare om den får mogna i kylen 1 timme före servering. Sillen är hållbar i kylen 5 dagar.