Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fänkål- och Dillsill

fänkål,dillsill

Fänkål- och Dillsill

Johnny Billinger Fänkål- och Dillsill Fänkål- och Dillsill Skriv ut
Portioner: 6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 förpackningar 5-minuterssill à 420 g

½ litet fänkålsstånd

1 msk olivolja

1 tsk salt

1 litet knippe dill

1 citron

2 dl créme fraiche

1 dl gräddfil

SÅ HÄR GÖR DU

Häll av lagen och skär sillen i sneda bitar.

Ansa och finstrimla fänkålen. Krama den med olivolja så att den mjuknar något.

Hacka dillen, spara lite till garnering. Tvätta citronen noga i ljummet vatten och riv skalet.

Blanda créme fraiche och gräddfil. Tillsätt fänkålsblandningen och sill. Garnera med den sparade dillen.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

Sillen blir bara godare om den får mogna i kylen 1 timme före servering. Sillen är hållbar i kylen 5 dagar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x