Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fänkålsmarinerad Fläskkarré i skivor med Citronpotatis 

Fänkålsmarinerad Fläskkarré i skivor med Citronpotatis

Johnny Billinger Fänkålsmarinerad Fläskkarré i skivor med Citronpotatis  Fänkålsmarinerad Fläskkarré i skivor med Citronpotatis  Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 skivor fläskkarré

1 citron

1 msk fänkålsfrön

2 vitlöksklyftor

flingsalt och lite timjan till dekoren

Citronpotatis:

1 kg färskpotatis

olivolja

1 citron

flingsalt och nymald svartpeppar

Tomat- och myntasallad

4 bifftomater

1 rödlök

1 knippe hackad mynta (ca 1 dl)

¾ dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

1 tsk grovt salt

2 msk grovmalen svartpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Tvätta och riv skalet från citronen. Mortla fänkålsfrön med citronskal  och vitlöksklyftor samt 2 tsk flingsalt. Gnid in köttet med blandningen.

Tvätta potatisen och skär den i halvor. Blanda med olivolja. Tvätta och riv skalet från citronen och blanda med potatisen och generöst med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter.

Grilla fläskkarréskivorna ca 4-5 min på varje sida. Garnera gärna med lite färsk timjan. Servera med potatisen och en god sallad.

Skiva Tomaterna och finhacka löken. Lägg upp tomaterna på ett fat. Strö lök och mynta ovanpå. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och häll över tomaterna.

ÖVRIGT

Fläskkarré är en favorit. Allt kött med insprängt fett är bra att grilla. Det ger en härlig smak och gör köttet saftigt. Fettet är det bara att skära bort när man ska äta. Fläskarré är billig mat! Prova den här fräscha varianten med fänkål och citron. Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x