INGREDIENSER
1 kg färskpotatis
0,5 dl olivolja
3 msk flingsalt
1 knippe gräslök
3 dl gräddfil
0,5 msk fransk senap (eller valfri senap)
800 g varmrökt fisk, exempelvis makrill, lax, sik
SÅ HÄR GÖR DU
Tvätta potatisen och sprid ut i en ugnsform.
Blanda ner lite av saltet och lite av olivoljan.
Baka i ugn på 225 grader i ca 20-25 min.
När potatisen är färdig, ”krossa” den med en gaffel och häll på resten av olivoljan, saltet och den finklippta gräslöken. Blanda och låt svalna.
Rör ner senapen i gräddfilen till en sås.
Servera med rökt fisk, tunt skivade rädisor och den kalla gräddfilssåsen.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.
ÖVRIGT
En perfekt sommarlunch, lätt och snabb att göra! Serveras ljummen eller kall och kan därför göras i förväg. Bo Martinsson.