Espresso – Din lokala tidning
Image default

Färskpotatiskross med Rökt Fisk

rökt fisk,färskpotatis,sommarlunch,espresso media,husmanskostens vänner

Färskpotatiskross med Rökt Fisk

Johnny Billinger Färskpotatiskross med Rökt Fisk Färskpotatiskross med Rökt Fisk Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 kg färskpotatis

0,5 dl olivolja

3 msk flingsalt

1 knippe gräslök

3 dl gräddfil

0,5 msk fransk senap (eller valfri senap)

800 g varmrökt fisk, exempelvis makrill, lax, sik

SÅ HÄR GÖR DU

Tvätta potatisen och sprid ut i en ugnsform.

Blanda ner lite av saltet och lite av olivoljan.

Baka i ugn på 225 grader i ca 20-25 min.

När potatisen är färdig, ”krossa” den med en gaffel och häll på resten av olivoljan, saltet och den finklippta gräslöken. Blanda och låt svalna.

Rör ner senapen i gräddfilen till en sås.

Servera med rökt fisk, tunt skivade rädisor och den kalla gräddfilssåsen.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga gärna bild som vi kan visa.

ÖVRIGT

En perfekt sommarlunch, lätt och snabb att göra! Serveras ljummen eller kall och kan därför göras i förväg. Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x