Espresso – Din lokala tidning
familjen ute

FEM ÅR I NYA VILLAN – nu släpps fler tomter i Diö

De var ett ungt par som blev nybyggare när kommunen släppte tomter vid Kattesjön i Diö 2016. Nu görs ett nytt tomtsläpp strax intill. Och David och Linn har hunnit bilda familj!

Älmhults kommun storsatsar på nya tomter för både hyresrätter, bostadsrätter och villor i Älmhult. Exploateringen av området Västra Bökhult i flera etapper har inneburit att tätorten fått många nya bostäder de senaste fem åren.
Men nu vill man även få fler att bosätta sig på småorterna. Därför släpps i vår sju nya tomter i Diö och fler tomter finns sedan tidigare centralt i Liatorp.

”SKAPAT VÅRT DRÖMHUS”

Nu har kommunen schaktat ut för fyra nya villatomter vid Kattesjön i Diö, detta som en fortsättning på de 11 villatomter som släppes där 2016, och tre tomter vid sjön Möckeln i Dihult.
Två av de första att flytta in ett stenkast från Kattesjön julen 2016 var David Vikingsson och Linn Bengtsson. Espresso media hälsar på hemma hos dem för att se hur de trivs efter fem år.
– Vi trivs jättebra här och har verkligen ”bott in oss”. Vi fick hjälp av en arkitekt med att skapa vårt drömhus i lösvirke. Vi ville ha stora öppna ytor här inne, högt i tak och stora glasade partier för att kunna njuta av sjön, berättar David Vikingsson, som är logistiker vid ett företag i Eneryda.
– Tack vare den öppna planlösningen kan vi hålla koll på barnen även när vi står i köket och lagar mat, menar Linn, som jobbar på ett gruppboende i Älmhult och samtidigt studerar till specialpedagog.

TOMTER VID VATTENBRYNET

Anledningen till att paret valde Diö var just det fantastiska läget invid Kattesjön. Tomten löper i princip hela vägen ned mot vattenbrynet.Under åren i egna 1,5-plansvillan har de hunnit få två barn; Nora, två år, och Noel, fyra år, som nu går på förskolan i Diö.
– Åren har gått snabbt. Det har alltid funnits saker att göra i och utanför huset. Många tror nog att allt är klart när man flyttat in i ett nytt hus. Det tog till exempel 1,5 år att skapa trädgården som vi ville ha den framför och bakom huset, klart 2018 och sedan byggde vi trädäcket och satte upp staket och byggde lekstuga, berättar David.

SKAFFAT BÅT

Nu har familjen även en båt som ligger vid en brygga intill villan och flera gånger har de tagit med sig barnen på en tur på Kattesjön, som är ganska stor och i andra änden ansluter till Såganässjön.
– Vi njuter fortfarande av vårt drömhus men barnen har inneburit ytterligare ny glädje i huset och nu gör vi saker som de tycker är kul – våra liv präglas av dem, menar Linn och David.

Något ni saknar i boendet?– Vi är nöjda med det mesta som vi valde när vi skapade huset. Men det blir lite väl varmt på övervåningen om sommaren med de stora glaspartierna. Vi kunde ha kompletterat bergvärmen med ett kylsystem. Och vi borde ha byggt ett större förråd att lagra saker i; det är svårt att få plats med allt i garaget. Så det kanske blir nästa steg; att bygga till ett litet förråd!

TEXT&FOTO: THOMAS EDGREN

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x