Espresso – Din lokala tidning
Evenemang

Festival i Äskeberga och nystart för Stickspåret

äskeberga
MUSIK. När det kommer till sommarens scener kommer signaler från både Hästveda och Vittsjö om att två uppskattade inslag är på väg tillbaka. Den 13 augusti blir det festival i Äskeberga, och på facebook meddelar Stickspåret i Vittsjö att det blir konserter i sommar.
Håkan Bygdö, ordförande i Äskeberga Kulturförening ser fram emot en ny festivalsommar.

– Vi håller på för fullt med planering och att jaga sponsorer – ännu har vi inte satt något program, men visst ska det bli Äskebergafestival till sommaren, säger han. Äskebergafestivalen arrangerades 2014-2019, men därefter har det varit uppehåll under pandemin.Som tidigare år blir det 2022 en egen scen för unga band, picnic-festival och fri camping. Festivalen pågår under en dag och ungefär fem band väntas stå på affischerna.

– Vi är lite sparsamma med att gå ut med information ännu, men meddelar via vår hemsida och Facebook när det finns mer att berätta, säger Håkan Bygdö.

MUSIK I GODSMAGASINET

I det gamla Godsmagasinet vid järnvägsstationen i Vittsjö planeras det för en annan scens comeback. Stickspåret anordnades senast sommaren 2018, och nu kommer konceptet tillbaka.
– Helt klart är att det blir en schlagernostalgi-kväll med Miryam Aida den 5 augusti, säger Åsa Håkansson som tillsammans med Lars Allan ”Linkan” Lindqvist sköter bokningarna till Stickspåret.
– Man kan följa Stickspåret på facebook för mer information om kommande bokningar, säger Åsa.

Erik@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Celebration On Ice 2010

admin

En utställning med 32 perspektiv på silver och diabas

admin

Vad händer i april?

Johnny Billinger

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

X