Espresso – Din lokala tidning
abcdhe 40

Fira Helgdagar och Högtider med Program Hässleholms Församling

Hässleholms Församling är en församling i Hässleholms kommun i Skåne län. Församlingen erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och evenemang under året, särskilt under högtiderna. Deras program för högtiderna är fyllt med traditionella och moderna element som passar alla åldrar och intressen. I den här artikeln kommer vi att utforska Hässleholms Församlings högtidsprogram och vad de har att erbjuda under olika högtider.

Julfirande med Hässleholms Församling

Julen är en av de mest älskade högtiderna och Hässleholms Församling erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för att fira denna speciella tid på året. De traditionella elementen inkluderar julgudstjänster, luciatåg och julkonserter. Församlingen har också moderna inslag som julfester och julworkshops för barn och ungdomar.

En av de mest populära traditionerna är julmarknaden som arrangeras varje år. Här kan besökarna njuta av stämningen med doften av glögg och pepparkakor, köpa handgjorda julklappar och delta i olika aktiviteter som ansiktsmålning och ponnyridning. Julmarknaden är ett perfekt tillfälle att umgås med familj och vänner och njuta av den härliga julstämningen.

Påskfirande för hela familjen med Hässleholms Församling

Påsken är en annan viktig högtid som firas av Hässleholms Församling. Förutom påskgudstjänster erbjuder församlingen olika aktiviteter för barn och familjer. En populär tradition är påskäggsjakt där barnen får leta efter gömda påskägg i församlingens trädgård. Det finns också påskverkstäder där barnen kan skapa sina egna påskdekorationer.

För de vuxna erbjuder församlingen andaktsstunder och reflektioner som hjälper till att fördjupa påskens budskap. Det finns också möjlighet att delta i gemensamma måltider och umgås med andra församlingsmedlemmar.

Firande av Kristi himmelsfärdsdag och pingst med Hässleholms Församling

Kristi himmelsfärdsdag och pingst är två högtider som firas av Hässleholms Församling. Under Kristi himmelsfärdsdag erbjuder församlingen gudstjänster och aktiviteter för hela familjen. Det finns också möjlighet att delta i pilgrimsvandringar och utforska naturen tillsammans med andra församlingsmedlemmar.

Under pingsten erbjuder församlingen olika gudstjänster och andakter där man kan fira den heliga Andens ankomst. Det finns också möjlighet att delta i sång- och musikaktiviteter som hyllar pingstens budskap.

Högtidsfirande för barn och ungdomar med Hässleholms Församling

Hässleholms Församling har ett brett utbud av aktiviteter för barn och ungdomar under högtiderna. Förutom de tidigare nämnda aktiviteterna som julworkshops och påskäggsjakt, erbjuder församlingen också sommarläger och läger för tonåringar under skolloven.

Församlingen har också en ungdomsgrupp där ungdomar kan träffas regelbundet för att delta i olika aktiviteter och diskutera tro och livsfrågor. Detta ger ungdomarna en möjlighet att lära känna andra ungdomar i församlingen och skapa meningsfulla relationer.

Helgdagar och högtider för vuxna – Vad Hässleholms Församling erbjuder

Hässleholms Församling erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter för vuxna under högtiderna. Det finns möjlighet att delta i bibelstudiegrupper, andaktsstunder och reflektioner som hjälper till att fördjupa den andliga upplevelsen.

Församlingen erbjuder också gemensamma måltider och sociala evenemang där vuxna kan träffas och umgås med andra församlingsmedlemmar. Detta ger en möjlighet att skapa meningsfulla relationer och dela gemenskapen med andra troende.

Musik, sång och gudstjänst – En del av Hässleholms Församlings högtidsprogram

Musik och sång är en viktig del av Hässleholms Församlings högtidsprogram. Under högtiderna erbjuder församlingen olika musik- och sångaktiviteter som hyllar högtidens budskap. Det finns möjlighet att delta i körer och musikgrupper som framför sånger och musik under gudstjänster och konserter.

Församlingen har också en musikskola där barn och ungdomar kan lära sig spela olika instrument och sjunga i körer. Detta ger dem en möjlighet att utveckla sina musikaliska talanger och delta i församlingens musikaliska aktiviteter.

Firande av midsommar med Hässleholms Församling – Dans runt midsommarstången och mer

Midsommar är en av de mest älskade högtiderna i Sverige och Hässleholms Församling firar den med traditionella aktiviteter som dans runt midsommarstången, lekar och sång. Det finns också möjlighet att delta i gemensamma måltider där man kan njuta av traditionella midsommarrätter som sill, färskpotatis och jordgubbar.

Församlingen erbjuder också olika aktiviteter för barn och ungdomar under midsommarfirandet. Det finns möjlighet att delta i ansiktsmålning, ponnyridning och andra roliga aktiviteter som passar alla åldrar.

Alla helgons dag och minnesgudstjänster med Hässleholms Församling

Alla helgons dag är en högtid då man minns och hedrar de avlidna. Hässleholms Församling erbjuder minnesgudstjänster där man kan tända ljus och minnas sina nära och kära. Det finns också möjlighet att besöka kyrkogårdarna och lägga blommor på gravarna.

Församlingen erbjuder också stödgrupper och samtalsgrupper för de som sörjer och behöver stöd under denna svåra tid. Detta ger en möjlighet att dela sina känslor och erfarenheter med andra som går igenom samma sak.

Advents- och julmarknader – Hässleholms Församlings program för julperioden

Adventstiden och julen är en speciell tid på året och Hässleholms Församling erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för att fira denna tid. Förutom julmarknaden erbjuder församlingen adventsgudstjänster, julkonserter och andra evenemang som hjälper till att skapa en stämning av förväntan och glädje inför julen.

Det finns också möjlighet att delta i adventsverkstäder där man kan skapa sina egna adventsljusstakar, julkort och andra dekorationer. Detta ger en möjlighet att vara kreativ och skapa något unikt för julen.

Nyårsfirande och avslutning på året med Hässleholms Församling

Hässleholms Församling firar också nyåret och avslutningen på året med olika aktiviteter och evenemang. Det finns möjlighet att delta i nyårsgudstjänster där man kan reflektera över det gångna året och se fram emot det nya året.

Församlingen erbjuder också gemensamma måltider och sociala evenemang där man kan umgås med andra församlingsmedlemmar och fira tillsammans. Detta ger en möjlighet att avsluta året på ett meningsfullt sätt och se fram emot det nya året med hopp och glädje.

Sammanfattningsvis erbjuder Hässleholms Församling ett brett utbud av aktiviteter och evenemang under högtiderna. Oavsett om man är barn, ungdom eller vuxen finns det något för alla att delta i och njuta av. Genom att fira högtiderna tillsammans med församlingen kan man skapa meningsfulla relationer, fördjupa sin andliga upplevelse och njuta av gemenskapen med andra troende.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x