INGREDIENSER
300 g fryst tärnad torsk och lax
300 g musslor i skal
500 g räkor med skal, skalade
1 liten purjolök
2 vitlöksskivor, skalade och skivade.
Olivolja till stekning
2 morötter, skalade och skivade
¼ fänkålsstånd tunt skivat
300 g småpotatis, tvättad och delad
150 g rotselleri tärnad 2cm
1 tsk fänkålsfrön, lätt mortlade
2 msk koncentrerad skaldjursfond eller fiskfond + 6 dl vatten
2 dl vitt vin
1 dl mellangrädde
250 g körsbärstomater delade
ca 2 msk maizena eller potatismjöl utrört i lite kallt vatten
1 kruka dill, hackad
1 tsk salt och nymalen svartpeppar
Bröd och olivolja till serveringen
SÅ HÄR GÖR DU
Fräs purjo- och vitlök i olja på medelvärme i en stor gryta tills det tar färg. Ta upp och lägg åt sidan.
Tillsätt lite mer olja och lägg i morötter, fänkål, potatis, rotselleri och fräs det snabbt med fänkålsfröna.
Lägg i lökblandningen, fond, vatten och vin och lägg på lock. Sjud 15 minuter tills potatisen börjar bli mjuk.
Häll i grädden.
Lägg på fisk och musslor. Lägg på locket och låt sjuda ca 3-4 min.
Tillsätt körsbärstomaterna. Red med maizena och låt det få ett uppkok så det blir lite simmigt.
Rör i det mesta av dillen och smaka av med lite salt och generöst med peppar.
Toppa med räkorna och resten av dillen.
Servera med gott vitt bröd och en god olivolja att doppa brödet i.
ÖVRIGT
Tips! Vatten passar bra som dryck och ett vitt välkylt vin passar ännu bättre. Mai-Lis Hellenius och Tommy Cederholm.