Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fisksoppa

fisksoppa

Fisksoppa

Johnny Billinger Fisksoppa Fisksoppa Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

2 stora potatisar

1 gul lök

1 fänkål

1 röd paprika

2 tomater

1 msk smör

2 dl torrt vitt vin (samma som serveras)

nymalen svart peppar

2 dl vatten

5 msk fiskfond

1 dl creme fraiche

1 knippe gräslök

400 gr lax tärnad

500 gr räkor med skal, skalade.

SÅ HÄR GÖR DU

Gör så här:

  • Skala och skär potatisen i tunna skivor, 3 mm. Sakla och hacka löken i stora bitar.
  • Ansa fänkålen och rensa paprikan och skär den i mindre bitar.
  • Skålla tomaterna i hett vatten. Skala och tärna dem.
  • Hetta upp smöret i en gryta fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de får färg cirka 3 min. Lägg paprika och tomater. fräs under omrörning i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt vin, vatten och fiskfond, koka upp under mjuk omrörning och låt sjuda i cirka 3 minuter.
  • Tillsätt creme fraiche och rör om så allt blandas. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg i fisken, koka upp och sjud cirka 5 minuter. Tillsätt räkorna strax före serveringen.
  • Serveringen: Lägg upp fiskgrytan i djupa varma tallrikar toppa med lite gräslök och servera en citronklyfta till. Servera gärna med ett nybakat vitt bröd till.

Vintips: Cote du Rhone Blanc nr 71947 (149 kr)

(recept och vintips är hämtat ur boken ”Perfekt match – kombinera mat och vin)

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Åtminstone längs kusterna har fisksoppa varit ett stående inslag på menyn både till vardags och till fest sedan urminnes tider. Recepten varierar förstås på vad som fiskas. Detta recept har en dragning åt det franska hållet en s.k. ”Bouillabaisse”. Soppan skapar helgkänsla. Mat och vintips från Bo Martinsson från Husmanskostens vänner

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x