Espresso – Din lokala tidning
Fixartjänsten är tillbaka i Hässleholm

Fixartjänsten är tillbaka i Hässleholm

KOMMUN. Hässleholms kommun har återinfört Fixartjänsten efter några års uppehåll. Tjänsten återinfördes i höstas och ligger numera under serviceavdelningen, där Ann-Louise Luttrén är avdelningschef. I Serviceavdelningen ingår även verksamhetsvaktmästeri, textiltvätt och lokalvård.

Fixartjänsten är tillbaka i Hässleholm. Den ligger under serviceavdelningen där Bo Magnusson är ansvarig enhetschef för denna tjänst och för verksamhetsvaktmästeriet. Dan Selander som är verksamhetsvaktmästare utför fixartjänstuppdraget.
– Fixartjänsten bokar man genom att ringa vårt kontaktcenter. De tar först emot de uppgifter som behövs. Därefter kontaktar de Dan för att boka tid. Dan kommer ut till de äldre och utför uppdragen under eftermiddagarna på vardagar. Dan har fått många Dagens Blomma i media. Sen har även räddningstjänsten berömt hans insatser, berättar Bo.

Dans Fixartjänstuppdrag

– I mitt uppdrag ingår det att hjälpa de äldre med enklare sysslor. Det kan vara allt från att sätta upp tavlor, hänga upp gardiner till att byta säkringar. Framförallt går mitt uppdrag ut på att förebygga fall i hemmen, berättar Dan.
Fixartjänsten riktar sig till dem som bor i hus eller i lägenhet och som är 75 år och äldre. Det gäller i hela Hässleholms kommun och är gratis.
– Jag vill poängtera att under rådande pandemi så är det Coronasäkrat på så sätt att jag är frisk och att personen som behöver hjälp också är frisk. Jag bär munskydd, visir, handskar och plastförkläde, fortsätter Dan.

Förebyggande brandskydd

Förutom Dans uppdrag med fixartjänsten så är han även ute och säkerställer hemmen med brandskydd hos de äldre.
– Vi har numera samarbete och samverkan med räddningstjänsten och Länsförsäkringar. Räddningstjänsten tycker att det är ett bra initiativ. Vi hjälps åt att rädda liv och hem. Och vi arbetar förebyggande. Länsförsäkringar förser oss med brandvarnare, säger Bo.
– Fixartjänsten är tillbaka i Hässleholm och jag tycker att det är enormt trevligt och mycket bra att vi kan erbjuda våra äldre i kommunen att ta del av tjänsten. Här samarbetar och samverkar vi inom kommunens väggar och med andra aktörer som räddningstjänsten och Länsförsäkringar på ett mycket positivt sätt som alla har nytta av, avslutar Ann-Louise.

Text: anita@espressomedia.se
Foto: Hässleholms kommun

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x