Espresso – Din lokala tidning

FK Göingarna vinnare av Årets Eventskåning 2019

henrik larsson och hakan axelsson fk göingarna
Under onsdagen förra veckan stod det klart att FK Göingarna mottar Event in Skånes utmärkelse Årets Eventskåning 2019. Priset delas ut för åttonde gången av Event in Skåne för enastående insatser inom eventbranschen och målet är att hylla de eldsjälar som sätter Skåne på kartan som norra Europas ledande eventdestination.

Det var under onsdagens prisutdelningsceremoni på Moderna Museet i Malmö som vinnaren utsågs. FK Göingarna får priset för genomförandet av orienteringsstafetten 10Mila som gick av stapeln i april 2019.

FK Göingarna, med Henrik Larsson och Håkan Axelsson i spetsen, har tillsammans med ett stort antal lokala idrottsklubbar i nordöstra Skåne lyckats att genomföra den prestigefyllda orienteringsstafetten, 10Mila, på ett enastående sätt. Med de över 10 000 deltagarna och med 13 miljoner i intäkter till det lokala näringslivet, är 10Mila det största eventet i Östra Göinge kommuns historia.

Jag är riktigt stolt och glad över FK Göingarna som vinner detta välförtjänta pris. De har med stort engagemang samlat föreningar och företag i kommunen och gjort det möjligt, de visar att platsen Östra Göinge kan leverera. Det visar på vår målsättning med Trollacenter som evenemangsområde, att våra event blir uppmärksammade och tar hem priset för Årets Eventskåning 2019, säger Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande.
 
Vinnaren röstas fram av branschen och den eventintresserade allmänheten och koras varje år vid en prisceremoni i januari. Förutom äran mottar vinnaren en prissumma på 15 000 kr.
– Klubbens mycket nära samarbete med Östra Göinge kommun och regionen var en framgångsfaktor som bidrog till att arrangemanget blev en sådan sportslig och medial succé, säger Håkan Axelsson från FK Göingarna.

Stort GRATTIS säger vi på redaktionen!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x