INGREDIENSER
600 g fläskfilé
400 g champinjoner (helst färska)
3 gula lökar (medelstora)
Potatismos (gör eget el. pulver)
1 äggula
3 dl grädde (valfri sort)
smör(till stekning)
1 buljongtärning
salt, peppar sherry
SÅ HÄR GÖR DU
Gör så här
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor, krydda med salt, svartpeppar och stek dom vackert gyllene Skiva och stek löken. Stek champinjonerna. Bered potatismoset som det står på paketet och rör ned en äggula, krydda och smaka av. Spritsa moset i en eldfast form. Lägg i köttet, löken och champinjonerna. Gör en god sås av stekskyn, tillsätt kryddor, grädde och sist häll i 3 msk sherry. Gratinera i ugn 175 grader tills moset har fått fin färg. En “bjudrätt” som går utmärkt att förbereda i god tid innan gästerna kommer.
Smaklig Spis! Hasse Börjesson HKV