Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskfilé i form

fläskfilé

Fläskfilé i form

Johnny Billinger Fläskfilé i form Fläskfilé i form Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 g fläskfilé

400 g champinjoner (helst färska)

3 gula lökar (medelstora)

Potatismos (gör eget el. pulver)

1 äggula

3 dl grädde (valfri sort)

smör(till stekning)

1 buljongtärning

salt, peppar sherry

SÅ HÄR GÖR DU

Gör så här

Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor, krydda med salt, svartpeppar och stek dom vackert gyllene Skiva och stek löken. Stek champinjonerna. Bered potatismoset som det står på paketet och rör ned en äggula, krydda och smaka av. Spritsa moset i en eldfast form. Lägg i köttet, löken och champinjonerna. Gör en god sås av stekskyn, tillsätt kryddor, grädde och sist häll i 3 msk sherry. Gratinera i ugn 175 grader tills moset har fått fin färg. En “bjudrätt” som går utmärkt att förbereda i god tid innan gästerna kommer.

Smaklig Spis! Hasse Börjesson HKV

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x