Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskfilé på sydskånskt vis

Fläskfilé på sydskånskt vis

Johnny Billinger Fläskfilé på sydskånskt vis Fläskfilé på sydskånskt vis Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 kg Fläskfilé i tärningar, helst skånsk gris

Ca 600 g   Valfri potatis

Annons
flexbanner avdelare 190x250

150 g haricots verts,  färska eller frysta

200 g champinjoner

5 dl vispgrädde

Smör till stekpannan

Ca 1,5 dl öl med låg beska

Salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Bryn köttet och krydda med salt och peppar, gärna både vit och svart

Stek den hackade svampen i smör och låt de delade bönorna sjuda ett par minuter

Blanda allt med grädde och öl, låt puttra i minst 15 minuter.  Ska koka ner

Tillsätt mer kryddor efter egen smak

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Servera med potatis och gärna soltorkade tomater.

ÖVRIGT

Hoppas det smakar! Lycka till! Jankov Månsson

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x