INGREDIENSER
600 gr fläskfilé
salt, peppar
2 msk smör
140 gr bacon
1 rödlök
200 gr kantareller
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
½ tsk Sambal olek
SÅ HÄR GÖR DU
Putsa köttet och skiva ganska tunt. Bryn skivorna i smör i stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över i gryta.
Skär baconet i bitar och fräs i stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med. Lägg över i grytan
Ansa kantarellerna fräs dem i stekpanna tills vätskan har kokat in. Lägg i smör och fräs ett par minuter. Lägg över i grytan.
Tillsätt crème fraiche, grädde och vatten, fond och tomatpuré och sambal olek. Koka i l0 min.
Smaka av med salt och peppar och servera med klyftpotatis
ÖVRIGT
En god, lättlagad och dessutom billig gryta som passar både till fest och vardag! Bertil Grahn.