Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskfilégryta med kantareller.

Fläskfilégryta med kantareller.

Johnny Billinger Fläskfilégryta med kantareller. Fläskfilégryta med kantareller. Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

600 gr fläskfilé

salt, peppar

2 msk smör

140 gr bacon

1 rödlök

200 gr kantareller

2 dl crème fraiche

2 dl vispgrädde

2 msk kalvfond

1 msk tomatpuré

1 dl vatten

½ tsk Sambal olek

SÅ HÄR GÖR DU

Putsa köttet och skiva ganska tunt. Bryn skivorna i smör i stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över i gryta.

Skär baconet i bitar och fräs i stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med. Lägg över i grytan

Ansa kantarellerna fräs dem i stekpanna tills vätskan har kokat in. Lägg i smör och fräs ett par minuter. Lägg över i grytan.

Tillsätt crème fraiche, grädde och vatten, fond och tomatpuré och sambal olek. Koka i l0 min.

Smaka av med salt och peppar och servera med klyftpotatis

ÖVRIGT

En god, lättlagad och dessutom billig gryta som passar både till fest och vardag! Bertil Grahn.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x