INGREDIENSER
300 gr rimmat fläsk
4 ägg
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
½ tsk salt
Nymalen svartpeppar
1 dl vispgrädde
Tillbehör: Lingonsylt.
SÅ HÄR GÖR DU
Så här gör du
- Värm ugnen till 225 grader.
- Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, grädden salt och peppar. Låt smeten vila 10 min.
- Skär fläsket i tärningar och lägg dem i en långpanna.Stek dem i ugnen ca 10 min. Rör om då och då. Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen i ytterligare 20-25 minuter.
- Servera fläskpannkakan med lingonsylt.
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Ibland kan det vara lite si och så med rimmingen av fläsk numera, så välj noga. Det ska vara riktig sälta i fläsket. Men salt är inte ”nyttigt”. Det tänker vi inte på när det gäller denna rätt. Kall mjölk är rätta drycken till denna rätt.