Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskpannkaka med lingonsylt

Fläskpannkaka recept

Fläskpannkaka med lingonsylt

Johnny Billinger Fläskpannkaka med lingonsylt Fläskpannkaka med lingonsylt Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

300 gr rimmat fläsk

4 ägg

3 dl vetemjöl

5 dl mjölk

½ tsk salt

Nymalen svartpeppar

1 dl vispgrädde

Tillbehör: Lingonsylt.

SÅ HÄR GÖR DU

Så här gör du

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, grädden salt och peppar. Låt smeten vila 10 min.
  • Skär fläsket i tärningar och lägg dem i en långpanna.Stek dem i ugnen ca 10 min. Rör om då och då. Häll över äggsmeten och grädda mitt i ugnen i ytterligare 20-25 minuter.
  • Servera fläskpannkakan med lingonsylt.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Ibland kan det vara lite si och så med rimmingen av fläsk numera, så välj noga. Det ska vara riktig sälta i fläsket. Men salt är inte ”nyttigt”. Det tänker vi inte på när det gäller denna rätt. Kall mjölk är rätta drycken till denna rätt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x