Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskytterfilé i bak-form

Fläskytterfilé,husmanskost,espressomedia

Fläskytterfilé i bakform

Johnny Billinger Fläskytterfilé i bak-form Fläskytterfilé i bak-form Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 Fläskytterfilé 3 dl grädde 1 dl lingonsylt 1 köttbuljongtärning 2 msk soja gärna kinesisk ½ tsk svartpeppar nymald

Sås

1 dl grädde 2½ msk vetemjöl 1 dl vatten Samt skyn från formen

SÅ HÄR GÖR DU

Fläskytterfilén ska tillagas i ugnen i en vanlig avlång sockerkakform eller liknande.

90 minuter i 175 grader i nedre halvan av ugnen.

Skyn som blir använder du till såsen. Storleken på fläskytterfilén bör vara 0,8 – 1 kg.

Putsa köttet från hinnor och senor.

Lägg köttet i formen och observera att det inte behöver brynas.

Blanda i en skål grädde, lingonsylt, soja, buljongtärningen smulad, svartpeppar. Rör om.

Häll blandningen över filén i formen. Grädda i ugnen.

Ös steken ett par gånger under gräddningen.

När köttet är klart, ta upp ur formen och vira in det i aluminiumfolie. Låt vila en stund.

 

Nu är det dags för såsen. Börja med att sila skyn från formen till en kastrull. Tillsätt grädden och låt det koka upp. Vispa ut mjölet i vattnet och häll det i en fin stråle ner i den kokande skyn. Rör om tills det kokar upp igen. Låt det småputtra i 3-4 minuter. Rör hela tiden så det inte bränner vid.

Tycker du såsen blir för tjock, späd med lite vatten. Skär upp köttet, valfri tjocklek. Lägg köttet i en serveringsform med höga kanter. Häll den heta såsen över köttet strax före serveringen.

Servera med kokt potatis eller pressad kokt potatis. Sallad som tillbehör är inte fel.

ÖVRIGT

Recept i samarbete med husmanskostens vänner. Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet Testa receptet, kommentera och bifoga bild

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x