INGREDIENSER
1 st fläskytterfilé (ca 800-1000 g) 3 dl vispgrädde 1 dl lingonsylt eller rårörda lingon 1 st köttbuljongtärning 2 msk kinesisk soja 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar
sås
1 1/2-2 dl vispgrädde ca 2 msk mjöl 1 dl vatten skyn från formen
SÅ HÄR GÖR DU
Sätt ugnen på 175° C.
Putsa fläskytterfilén och lägg den i en avlång sockerkaksform/brödform.
Blanda samman resterande ingredienser och häll detta över köttet. In i ugnen 1 1/2 h.
Ta upp köttet ur formen och linda in i folie.
Sila av skyn ner i en kastrull och tillsätt grädde och mjöl utrört i vatten. Koka samman till önskad konsistens.
Skiva upp köttet och lägg det i en avlång skål med kanter.
Häll på såsen. (Det blir ganska mycket sås så servera resterande vid sidan av).
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Hasse Börjesson, Husmanskostens Vänner.