Espresso – Din lokala tidning
Image default

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Johnny Billinger Fläskytterfilé i sockerkaksform Fläskytterfilé i sockerkaksform Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 st fläskytterfilé (ca 800-1000 g) 3 dl vispgrädde 1 dl lingonsylt eller rårörda lingon 1 st köttbuljongtärning 2 msk kinesisk soja 1/2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

sås

1 1/2-2 dl vispgrädde ca 2 msk mjöl 1 dl vatten skyn från formen

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175° C.

Putsa fläskytterfilén och lägg den i en avlång sockerkaksform/brödform.

Blanda samman resterande ingredienser och häll detta över köttet. In i ugnen 1 1/2 h.

Ta upp köttet ur formen och linda in i folie.

Sila av skyn ner i en kastrull och tillsätt grädde och mjöl utrört i vatten. Koka samman till önskad konsistens.

Skiva upp köttet och lägg det i en avlång skål med kanter.

Häll på såsen. (Det blir ganska mycket sås så servera resterande vid sidan av).

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Hasse Börjesson, Husmanskostens Vänner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x