Espresso – Din lokala tidning
dsc6773

Flera av våra kunder hittar vi i skogen

ANNONS. Ute i skogen, nära Mölleröds slottsruin hittar vi Johan Hansson med sin skördare. Här jobbar han och hans far tvåskift med gallring för att framhäva björkskogen. Det är en enorm maskin som smidigt rör sig mellan träd och rensar barrträd.

Hansson i Röke är ett företag i två generationer som i 30 år jobbat på uppdrag från Sydved. Företaget har vuxit de sista sex åren. En verksamhet med stora investeringar som i sin tur kräver en nära kontakt och relation med banken, som i detta fallet är Sparbanken Göinge.

– Ja vi står för drivkraft och kalkyler för verksamheten, berättar Johan. Men utan ett förtroende och hjälp från banken så hade det inte varit möjligt. Vi utgår från Röke och har i decennier haft en nära kontakt med Sparbanken Göinge.

STORA INVESTERINGAR

En skördare kostar ca fem miljoner som Johan kör i två år innan den byts in. Det kräver en kontinuerlig och effektiv skogsavverkning. Men också ett engagemang från banken.

– Ja vi har alltid haft en nära relation. De kan vår verksamhet och vet vad som krävs för att vi ska växa, menar Johan. Just nu handlar samarbetet om en investering i syfte att byta en befintlig skördare mot en ny.

ETT LOKALT ENGAGEMANG

Sparbanken Göinge har en lång tradition med att hjälpa skog och lantbruksföretag utvecklas. Detta genom att finnas nära med ett lokalt engagemang.

– Det gäller samtliga våra fyra banker i Farstorp, Glimåkra, Röke och Vinslöv, förklarar Emil Falk, skog och lantbruksspecialist på Sparbanken Göinge. Vi ser vår del som en viktig och avgörande del i att utveckla lokala verksamheter. Som kund hos oss får du tillgång till kompetens inom juridik, ägarskifte, försäkrings- och pensionslösningar, finansiering och placeringar.

dsc6808
DETTA ÄR EMIL FALK

Emil är inflyttad till Hässleholms kommun sen drygt 2,5 år tillbaka. Efter lantbrukslinjen på Önnestads lantbruksgymnasium arbetade han på både lantbruk, maskinstationer i Sverige och ett träsklag i Australien. Kompletterade sen med studier på ekonomiprogrammet på Kristianstad högskola.

Namn:            Emil Falk

Ålder:            30år

Bor:                Kvistalånga

Familj:           Fru, barn och en hund.

Intresse:        Skog, lantbruk, jakt och maskiner

Aktuell som: Skog och lantbruksspecialist

KONTAKTA VÅRA SKOG- OCH LANTBRUKSSPECIALISTER

Sparbanken Göinge har valt att gå emot strömmen och engage­ra sig lokalt för att alltid finnas till hands. En stor del av våra kunder är företagare med inrikt­ning på just skog och lantbruk Den kontakten har även gjort oss till specialister. Har du frå­gor eller funderingar kring våra tjänster? Kontakta oss. Vi finns i en bank nära dig.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x