Espresso – Din lokala tidning
folkfest i sösdala

Folkfest i Sösdala

Byn visade sig ifrån sin bästa sida under Sösdaladagen. Solen sken över besökarna som njöt av gratis karuseller, hinderbana, ponnyridning och scenprogram. Tack vare bygdens företag som sponsrade dagen kunde Sösdala Alliansen bjuda på en dag med extra allt.

Morgonen inleddes med Sösdalaparaden, där föreningar, musiker, dansande barn och några fordon tog sig fram mellan Vannaröd Slott och Esplanaden. Ett stopp gjordes vid byns äldreboende Björkhaga där många boende satt ute och njöt på terrassen. Vid Esplanden invgde Jonathan Karlsson, dagen med ett tal som poängterade vikten att Sösdala inte är vilken plats som helst, utan platsen som vi kallar för vårt hem. Det är här vi bildar band skapar minnen och delar livets glädjeämnen och prövningar. Vi är ett samhälle som håller ihop som stödjer varandra och som firar varandras framgångar.

raddningstjansten
Räddningstjänsten visade upp sig

Dela livets glädje och fira framgångar var precis vad som skedde under dagen när vi fick ta del av skön sång från både Lejonskolan, Thureholmkyrkan och cykelorkestern ifrån Ynglingarum. Marknadsstånd, foodtrucks och föreningar kantade Esplanden och det blev ett härligt tryck när Janes Linedance bjöd upp till dansuppvisning mitt bland Sösdalaborna.

Kanske var det ändå godisregnet som var en av höjdpunkterna för de yngsta besökarna, medans de starkaste njöt av vinsten i dragkampen och de äldsta Sösdalaborna på Björkhaga fick njuta av att åka en runda med häst och vagn. Med andra ord en lyckad dag med något för alla i byn, i byn som vi kallar vårt hem.

TEXT & FOTO: SÖSDALA ALLIANSEN

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x