Espresso – Din lokala tidning
gn prisutdelningteam 18

Företagare fick sina priser av Göinge Näringsliv

Varje år presenterar Göinge Näringsliv vinnare i kategorierna ”Årets unga företagare” och Årets företag. Det gör man genom den rikstäckande föreningen ”Företagarna”. I egen regi så utser man även årets Queenia. En kvinnlig förebild som gjort sig förtjänt av extra uppskattning. Nu är pristagarna offentliga och alla har fått både uppskattning och sina diplom.

Med härlig musik och god mat hos Breanäs hotell fick Carl Lindvalls järn och maskinaffär i Broby ta emot priset som årets företagare. Hyllningarna och motiveringen löd:

” Det som inte finns hos Lindvalls har aldrig tillverkats, är ett uttryck som berättar precis det som kännetecknar Östra Göinges och Brobys stolthet. Just så här var järnaffärer på 30-40-talet. Med stor envishet, mod och obruten vilja har man lyckats bibehålla denna unika affärsmiljö. Vi Göingebor och många andra är så tacksamma för att ni finns! “

Per och Therese Lindvall var troligen kvällens gladaste och berättade en del gamla anekdoter som bevisade att motiveringen var korrekt. Även kommunens ”starke man” Patric Åberg har som vana att ta med besökare till butiken. För sådana här butiker finns inte längre, så det här måste upplevas.

gn prisutdelningteam 16
Therese och Per Lindvall fick pris som årets företagare i Östra Göinge
Frida åter en vinnare

Årets unga företagare gick till Frida Svensson, som driver Fridas blommor & blad. Frida har trots sin ungdom, varit med länge och prisats tidigare för sina insatser. Motiveringen löd.

”På god väg mot sitt Mästarbrev utövar Frida Svensson sitt yrke med god skicklighet, företagsamt nytänkande och alltid i kombination med stor glädje och värme.”

gn prisutdelningteam 19
Frida Svensson blev året unga företagare
Elin – en förebild

Årets Queenia gick förtjänstfull till Elin Niklasson som driver Lilla skafferiet Södergård. Elin kommer nu under året att på olika sätt vara en ambassadör för Queenia och en förebild för andra företagsamma kvinnor i Östra Göinge.

“Med sådana här företag som Lilla Skafferiet börjar Göinge alltmer framstå som den givna platsen man gärna åker till, för att hitta god och hälsosam mat alltid i kombination med stor omtanke om miljön”

gn prisutdelningteam 17
Elin Svensson blev årets Queenia
Stämsång höjde stämningen

Duon Jag och John fick inga priser men väl en hel del applåder. Daniel Björk och John Säbom, kollegor på Glimåkra Folkhögskola stod för den musikaliska inramningen denna kväll. En ny konstellation där båda haft musiken på pausläge. Men nu åter upptäckt glädjen med att uppträda. Det lät dessutom fantastiskt bra, så håll koll på Jag & John eller vad de nu kommer att kalla sig framöver.

gn prisutdelningteam 15
Jag och John, mer kända som John Säbom till vänster och Daniel Björk till höger.
Svängig inledning som hotellägare

Breanäs hotell har haft några svängiga år bakom sig. Hotellet har fått en engagerad och motiverad ägare i Ina och Lasse Pedersen. Mycket har hänt med hotellet och de aktiviteter som genomförts. Samtidigt så har pandemin och nu energipriserna dragit åt andra hållet. Så det är klart att ett ”normaltillstånd” är efterlängtad. Just denna kväll var hotellet helt fullt med boende och med en gemytlig stämning.

johnny@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x