Espresso – Din lokala tidning
Företagsgalan 2019

Företagsgala 2019 – ett prisat arrangemang

Företagsgalan är ett mycket uppskattat event för företagarna i Älmhult.  Det var en kall och vintrig kväll i entrén till Balders Hage där jag från Växande Älmhults sida fick möjligheten att hälsa alla företagare välkomna. Det fanns förväntan i luften och nästan alla hade minnen från ungdomens utekvällar på dansstället. 

Festliga former

Kvällen inleddes med mingel med ca 260 andra företagare, politiker och kommuntjänstemän under högtidliga former. Välkomstdrink och smarriga tilltugg intogs innan det var det dags att sätta sig till bords och påbörja prisutdelningar för 2018 års insatser. För pristagarna är det spännande, nervöst och väldigt roligt att få uppmärksammas under så festliga former. Framför allt med så många andra duktiga företagare närvarande. Alla sliter så hårt under året för att själva, och med hjälp av sina medarbetare, förverkliga sina företagsdrömmar. Därför är alla värda en liten stund i rampljuset. En härlig kväll med mycket applåder avslutades sen med underhållning i form av komikern, trollkarlen och buktalaren John Houdi som stegvis höjde volymen på skrattsalvorna i lokalen. 

Årets pristagare

Årets eldsjäl, Anders Martinsson (utdelare Älmhults kommun)

Årets eldsjäl har med stort engagemang lyckats samla rallyentusiaster till Älmhult. Detta genom att bidra till att arrangemanget South Swedish Rally ägde rum i Älmhult 2018. 

Årets landsbygdspris, Martin Olsson och Johanna Svensson på Arnanäs Gård (utdelare LRF)

Landsbygdspriset motiverades för stora satsningar på jordbruksnäringen och för nytänkande med bl.a. satsning på eget varumärke för kött och försäljning direkt till butik och köttlådor direkt till konsument. 

Årets nyföretagare, Eva Uppsäll och Donn Y. Dannan på Greenery Studio Arkitekt och Trädgård (utdelare Nyföretagarcentrum)

Nyföretagarpriset gick till en nykomling inom arkitekt och trädgårdstjänster som avslöjade fortsatt utveckling med tätare samarbete med byggentreprenören Nybe. En helhet som även inkluderar bygg- och inredningstjänster.  

Årets utvecklingspris, Hans Johansson på Alfings 

(utdelare Växande Älmhult)

Utvecklingspriset gick välförtjänst till ett stort och viktigt industriföretag i kommunen som breddar sitt produktsortiment och kundbas genom ett uppköp och fusion med företaget Transpo. Trots sin storlek finns det stor innovationsförmåga och snabb utveckling av nya produktidéer. Exempelvis anpassad utrustning från skogsindustrin för att snabbt kunna ta sig ut i otillgänglig terräng och släcka bränder.

Årets butikssäljare, Elinor Beijer på Coop 

(utdelare Handelsplats Älmhult)

Årets butikssäljare lyfts fram för sin glädje, entusiasm och sitt kunnande. Men också för att hon sätter kunden i fokus. 

Årets företagare, Stefan Moberg på Hema Rostfritt 

(utdelare Företagarna)

Avslutningsvis gick priset som årets företagare till ett framgångsrikt familjeföretag som funnits på orten sedan 1960-talet och som producerar kvalitetsprodukter inom rostfritt stål till bland annat livsmedels- och läkemedelsindustrin världen över.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy