Espresso – Din lokala tidning

Förmedling utan provision

Med över 25 års erfarenhet har Jörgen Rydén från Osby hjälpt företag och privatpersoner med deras kapitalförvaltning. Kunderna finns i huvudsak i Småland, Skåne, Spanien och Thailand.

Marknaden har vuxit sig stor sen vår pensionsplanering förändrades och vi själva förväntades ta ett större ansvar än tidigare. Banker, försäkringsbolag och en mängd fondbolag slåss om våra besparingar. En djungel där också många bolag tjänat stora pengar på provisioner och dolda avgifter.

– Ja så är det tyvärr. Men det finns också de förmedlare som går åt andra hållet. Vi har valt att jobba med dem som inte har några dolda incitament att välja en fond före en annan, förklarar Jörgen Rydén, VD för Skånsk Försäkrings Service AB i Osby.

Garantum och Nordnet

Allt handlar om individuella förutsättningar, önskemål. Vilka risker man är beredd eller inte beredd att ta med sina placeringar. Etiska val, lång eller kortsiktig förvaltning och kapitalets storlek.

– Förutsättningarna är unika för varje uppdrag, förklarar Jörgen. Vi riktar oss i första hand mot företagare och dem som har behov av hjälp med lite större belopp.

SKFS har avtal hos Garantum och Nordnet som tillsammans ger en ett komplett erbjudande.

– Ja, Garantum har strukturerade produkter och Nordnet fonder. Båda låter provisionerna hamna i spararens egen depå, förklarar Jörgen. Vi har sen själva gjort ett urval, en topplista bland alla möjligheter, åt våra kunder. Vi lägger de flesta riskförsäkringar hos Euro Accident, som har 99 % nöjda kunder.

FAKTA om SKFS

Startades 1996 med kontor i Osby. Medlem i Svenska försäkringförmedlares förening. Sedan 1999 arbetar Jörgen och Rita Ziemba-Marszalek på kontoret som ett starkt team.

SKFS arbetar idag för ett 80 tal uppdragskunder med ett snitt på ca tre miljoner.

FAKTA OM Jörgen

Blev den yngste försäkringsmäklaren i Sverige 1994, efter att ha arbetat som mäklarassistent i tre år. Började 1991 som försäkringsmäklare hos Pronova i Växjö. Efter fem år startade han nuvarande SKFS. Swedsec licensierad 2012 och Insuresec 2014.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x