Espresso – Din lokala tidning
vildhastv

Första julen i Hässlehems lägenheter på Vildhästvägen i Hästveda

BÄTTRE BOENDE. Systrarna Saga och Mathilda har rötterna i Hästveda och uppskattar att bo nära familjen. Sedan i november bor de vägg i vägg i varsin nybyggd trea på Vildhästvägen. Området stod klart tidigare i år, och nu laddar alla nyinflyttade för att fira sin första jul.

Matilda och sambon Simon var först med att flytta in i en nybyggd trea.
– Jag var här och hjälpte Simon med flytten, och vi tyckte att det var så mysigt så att vi också ville bo här, säger Philip, som är sambo med Saga.
– Vi har stor familj i Hästveda och vill gärna bo nära dem. Det fanns en trea vägg i vägg med Mathilda och Simon, fast spegelvänd, som var ledig, så vi kontaktade Bobutiken hos Hässlehem och fick flytta in där, säger Saga.

Skönt med nybyggt
Sammanlagt tolv lägenheter – tio treor och två fyror – utgör det nya kvarteret på Vildhäst-vägen. Husen är på ett plan, och varje lägenhet har egen parkeringsplats, uteplats och en liten trädgårdstäppa. Saga och Philips uteplats  har smyckats med ljusslingor och inne i vardagsrummet är julgranen redan uppe, med en prydlig hög med julklappar under.
– Det känns bra att flytta in i något som är helt nybyggt –  man kan räkna med att allt är helt och fungerar, säger Saga,  och Philip håller med.
– Vår förra lägenhet var i ett äldre hus, och där funkade inte värmen på toaletten!
– Vi är ju fortfarande nyinflyttade, men det känns väldigt bra hittills, säger Mathilda.
– Vi alla har flyttat mycket – sju gånger på fyra år för min del, så det känns verkligen skönt att hitta något som känns långsiktigt. Jag och Simon har två barn, så helst hade vi haft en fyra. Vi kommer att söka om någon av dem skulle bli ledig.

Fler barn i byn
Mathilda och Saga har fina minnen från Hästveda sedan uppväxten, men tycker att det är lite synd att mycket av den lokala servicen har försvunnit.
– Det är bra att man satsar på att bygga nytt! När vi var små fanns här två mataffärer och fler butiker – det var mer liv i byn. Samtidigt är det skönt att bo lite utanför Hässleholm – det är lugnare här,  säger Saga.
På förskolan Änglabus som ligger på gångavstånd från Vildhästvägen har man nyligen byggt en ny avdelning för att det har blivit fler barn på orten.
– Det är bra att ha förskolan nära, och skönt att ha familjen omkring sig när man har små barn, säger Matilda.
– Vår släkt är ganska stor i Hästveda, vår moster jobbar på Christensens och mormor driver tillsammans med sin man Äskeberga kulturförening som under många år har arrangerat festival på somrarna. Både jag och Saga brukar vara med och hjälpa till – nu blir det inga fler festivaler, men föreningen har konserter på Farstorps Bygdegård där vi är med och hjälper till i köket och inträdet.

En butikschef och en kalkonkock
Med jobb och barn och livet som pågår har Mathilda och Saga inte hunnit göra sig riktigt bekanta  med alla nyinflyttade grannar ännu.
– Saga jobbar inom hemtjänsten här i byn och har lite udda tider, och jag har precis fått en ny tjänst som butikschef på Synsam i Hässleholm. Men vi har börjat småprata lite med dem som bor två dörrar bort, säger Matilda.
– Än så länge är det nästan jag och Simon som har umgåtts mest, säger Philip.
Själva julen kommer Matilda och Simon inte att fira i nya lägenheten, men hos Saga och Philip är familjen på Philips sida inbjudna. 
– I hans familj är det tradition med kalkon och Philip har fått uppdraget att tillaga den för första gången, ler Saga.

Spännande! Har du några bra tips för att få till få till den perfekta kalkonen?
– Nja. Jag följer mammas råd att den måste ösas ordentligt, skrattar Philip.

Text&Foto: Erik@espressomEdia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x