Espresso – Din lokala tidning

Första tåget på plats

Den första järnvägstransporten till den nybyggda frilastterminalen på Osby Industripark ägde rum förra veckan. Det har tagit en tid att få alla säkerhetshandlingar och trafikeringstillstånd klara för att ge möjlighet för nya tågtransportörer att trafikera det nybyggda industrispåret. Men nu är det klart, meddelar Gert Steneloo från Osby Tåg.

Räls till Stålbolaget
I veckan kom den första leveransen från Structon Rail till Stålbolaget med begagnad järnvägsräls. Stucton Rail byter järnvägsräls på ett flertal platser i södra Sverige och den nedslitna rälsen hamnar nu hos Stålbolaget i Osby.
– Ja totalt sett kommer ett stort antal vagnar, fullastade med räls, hit med tåg, berättar Gert. Transporterna med avlastning på industrispåret, fortsätter under hela våren.

Många fördelar
Den långa rälsen har inte tidigare kunnat skickas med järnväg till Osby eftersom spårkapaciteten var för liten. Efter utbyggnaden av industrispåret på Osby Industripark kommer leveranserna i fortsättningen att ske på järnväg istället för på bil, vilket innebär en stor besparing för miljön och ökad sysselsättning för Osbyföretagen.

Stort intresse
Utbyggnaden av industrispåret och Osby Industriparks centrala läge utmed södra stambanan har väckt stort intresse.
– Ja vi på Osbytåg förhandlar f.n. med ett antal företag, varav några även visat intresse för en etablering inom Osby Industripark, avslutar Gert.

Av johnny@espressomedia.se
Foto: Jan Dahlquist

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy