Espresso – Din lokala tidning
osbyglas

JOBBA PÅ OSBY GLAS

”Hade inte tänkt på att byta jobb förrän möjligheten dök upp”

NÄRINGSLIV. Niklas Åhs och Daniel Rexlind har precis börjat på varsin central position i Osby Glas. Båda kommer från tidigare chefsjobb inom industrin, men lockades av möjligheterna i den växande verksamheten.
– När tanken är väckt på att göra en förändring så är det svårt att släppa det spåret, säger Niklas Åhs, nyanställd produktionschef på Osby Glas.

– Jag satt på semester i Spanien med några vänner när jag fick se en annons om att Osby Glas skulle rekrytera, berättar Niklas Åhs, som har arbetat inom Nibe i 28 år.
– På alla de åren har jag aldrig sökt ett jobb eller skrivit ett CV, men vi satte ihop en spontan ansökan och skickade in berättar han.
Med ökad kapacitet och ny fabrik i Osby är Osby Glas inne i en expansiv fas där ett brett rekryteringsarbete kommer att pågå under lång tid. Niklas Åhs är sedan några veckor tillbaka företagets produktionschef.
– Jag har aldrig jobbat med glas innan, men hade hört mycket gott om Osby Glas. Ett gott rykte kring företagets personalpolitik var en viktig anledning till att jag blev intresserad. Precis som Nibe väljer Osby glas även att satsa på produktion i Sverige, vilket är avgörande för mig. Efter 28 år inom samma företag var det svårt att slå bort tanken på att testa något nytt när den väl hade fått fäste, säger Niklas.

NÄRA FRÅN FABRIKSGOLVET TILL VD-KONTORET

Daniel Rexlind är nyanställd inköpschef på Osby Glas och kommer närmast från en liknande position i samma bransch.
– Jag har arbetat inom Ryds Glas, och har därigenom haft Osby Glas som leverantör. Jag har gillat det jag har sett utifrån våra samarbeten, och när det dök upp en position som passade min profil kände jag att jag var redo för en ny utmaning, säger han.
– Glas är en spännande bransch, som jag trivs väldigt bra i. Vi ser många nya utvecklingsområden i den nära framtiden, och jag känner att jag kan bidra med nya ögon och kanske utmana det gamla tänket. En av anledningarna till att jag ville jobba här var att det är korta vägar mellan produktion och ledning. Fokus ligger på lagarbete i hela personalstyrkan. VD-kontoret är bara en trappa upp från fabriksgolvet, och Joel Rosenqvist som sitter där är ofta närvarande i produktionen.

SÖKER NÄSTA LAGSPELARE

Just nu råder lågkonjunktur i byggbranschen, men Osby Glas sitter inte stilla i båten utan satsar på att rusta inför framtiden.
– I vår nya fabrik har vi utökat automatiseringen av arbetsmomenten, och det innebär att vi behöver ha in nya kompetenser för att allt ska rulla smidigt. Just nu söker vi efter en lagspelare till vårt team av produktionstekniker. Det är en tjänst som kräver bred erfarenhet. Nyckelpersonen som vi söker för att komplettera vårt team bör ha breda kunskaper inom elektroniska styrsystem säger Fredrik Hellman, teknisk chef inom Osby Glas.
– Som servicetekniker ska du kunna åtgärda problem som uppstår i alla delar av produktionen. Förutom att minimera antalet stopp i fabriken ska du kunna hitta lösningar som bidrar till att utveckla och förbättra olika moment. Vi har idag två anställda produktionstekniker och ser behov av en tredje både för att bredda kompetensen och för att bättre täcka upp under samtliga skift.
Sofia Nilsson, HR-ansvarig inom företaget, understryker att erfarenhet från just glasbranschen inte är det viktigaste.
– Vi erbjuder vidareutbildningar för anpassning till vår bransch det viktiga är att man har med sig en bred kompetens inom el och produktionsbaserade IT-system. Som i alla våra rekryteringar söker vi en person som gillar att vara en lagspelare och vill vara en del av att utveckla Osby Glas. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i ett växande företag, och en arbetsmiljö som präglas av en laganda där alla anställda är lika viktiga oavsett var i organisationen man befinner sig.

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Är du vår nya produktionstekniker?

Vill du vara med på vår resa så är du alltid välkommen att lämna ditt intresse till oss. Vi har ständigt behov av nya kollegor. Just nu letar vi efter en produktionstekniker. Men vi tar också emot intresseansökningar för dig som blir nyfiken på oss. Mer om jobbet som produktionstekniker hittar du här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x