Espresso – Din lokala tidning

Från dypöl till naturområde på 40 år

Lillasjöns förvandlingsnummer är ett resultat av målmedvetna medlemmar som i samverkan med kommunen skapat denna för Hästveda centrala oas. Föreningen som bildades på 1970-talet har idag över 400 medlemmar och Lillasjöns förvandlingsnummer är högst påtagligt. Att ta en runda runt Lillasjön är ett begrepp i Hästveda.

Men vad händer nu?
Ska Lillasjön för alltid vara beroende av mänsklig och maskinell hjälp för att överleva med en öppen vattenyta? Hur ser prognosen ut för framtiden för en sjö som endast har ett medeldjup på 80 centimeter. Kan vi hoppas på en muddring och därmed säkerställa ett tillräckligt djup för Lillasjöns fortlevnad. Frågorna är många, vad händer exempelvis med placeringen av ett nytt reningsverk? 

Lillasjöns årsmöte
I samband med Lillasjöns årsmöte i år deltar kommunalrådet och ”hästvedasonen” Lars Johnsson. Hur ser han och kommunen på en framtida muddring, finns det alternativa lösningar, allt för att säkra Lillasjöns framtid? Välkomna nya och gamla medlemmar, med era frågor, till Lillasjöns naturvårdsförenings årsmöte den 21 maj klockan 1900. Mötet sker vid grillplatsen Lillasjön och där föreningen också bjuder på korv med tillbehör. 
 
Kenneth Palmgren
kassör i Lillasjöns naturvårdsförening

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy