Espresso – Din lokala tidning

Från dypöl till naturområde på 40 år

Lillasjöns förvandlingsnummer är ett resultat av målmedvetna medlemmar som i samverkan med kommunen skapat denna för Hästveda centrala oas. Föreningen som bildades på 1970-talet har idag över 400 medlemmar och Lillasjöns förvandlingsnummer är högst påtagligt. Att ta en runda runt Lillasjön är ett begrepp i Hästveda.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Men vad händer nu?
Ska Lillasjön för alltid vara beroende av mänsklig och maskinell hjälp för att överleva med en öppen vattenyta? Hur ser prognosen ut för framtiden för en sjö som endast har ett medeldjup på 80 centimeter. Kan vi hoppas på en muddring och därmed säkerställa ett tillräckligt djup för Lillasjöns fortlevnad. Frågorna är många, vad händer exempelvis med placeringen av ett nytt reningsverk? 

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Lillasjöns årsmöte
I samband med Lillasjöns årsmöte i år deltar kommunalrådet och ”hästvedasonen” Lars Johnsson. Hur ser han och kommunen på en framtida muddring, finns det alternativa lösningar, allt för att säkra Lillasjöns framtid? Välkomna nya och gamla medlemmar, med era frågor, till Lillasjöns naturvårdsförenings årsmöte den 21 maj klockan 1900. Mötet sker vid grillplatsen Lillasjön och där föreningen också bjuder på korv med tillbehör. 
 
Kenneth Palmgren
kassör i Lillasjöns naturvårdsförening

Relaterade inlägg

Familjen Folkrace laddar för årets sista tävlingar

Johnny Billinger

Från kär senap till söt honung

Johnny Billinger

Mat och musik i Hästveda stationshus igen

admin

Espressos lokala gratistidningar

admin

Viktor Semprimoznik i Hästveda är en mästerlig musikant med mästarbrev

admin

Christensens säljer allt från foder till snittblommor i Hästveda

admin

Hästveda Skogstjänst driver sågverk och hyr ut lägenheter

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy