Espresso – Din lokala tidning

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Monika Nilsson har drivit företaget Handywoman i Knislinge sedan 2010. Den 1 oktober lämnar hon över företaget till Therese Olofsson och startar en ny verksamhet, Monika Medmänniska, där hon kommer att erbjuda omsorgs-/ledsagningsuppdrag.

Monika har en bakgrund som sjuksköterska och har bl.a. arbetat en längre tid inom äldreomsorg, företagshälsovård och som verksamhetsledare för en vårdcentral samt som föreläsare inom ALNA, som erbjuder stöd och behandling för företag att hantera missbruksfrågor. När hon träffade sin man Hasse blev det aktuellt att flytta ner till honom i Östra Göinge.
– Hasse drev företaget Handyman Allfix och hade fått många förfrågningar angående städhjälp, fönsterputsning och trädgårdshjälp. Så föddes idén att starta Handywoman som erbjuder hushålltjänster, berättar Monika.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Kvalitet A och O
Företaget blev snabbt populärt att anlita och Monika har haft fullt upp att göra. Ledorden för Monika har varit att alltid vara punktlig och alltid ge kvalitet.
– Kvalitetsstämpeln är väldigt viktig för mig. Jag har lagt en halv dag på ca tre timmar hos varje kund för att de ska kunna få flera saker gjorda och känna att det är gjort med omsorg, berättar Monika.
Att det har varit ett väl fungerande koncept visar det faktum att efterfrågan har vuxit. De senaste åren har Monika haft en kö av folk som vill anlita hennes tjänster med städning och hjälp i hemmet.

I samma anda
Då Monika nu känt sig redo att starta en ny verksamhet så tar Therese över företaget Handywoman. Therese har varit verksamhetsledare på Ugglans hemtjänst men känner sig mogen att bli sin egen. Hon har redan under en tid supportat Monika när hon behövt en inhoppare.
– Jag är oerhört glad att jag har hittat Therese som har samma tänk kring verksamheten och kommer att köra vidare i samma anda och med halvårsplanering som kunderna är vana vid. Jag kan lämna över Handywoman med gott samvete.

Utveckla omsorgsbiten
Under åren med Handywoman har Monika känt att hon vill komma närmare sin omsorgsbakgrund igen. Därför utvecklar hon nu en ny verksamhet, ”Monika Medmänniska”, där hon lägger fokus på omsorg och ledsagning.
– Avsikten är att finnas som en social kontaktresurs i vardagen. Behöver någon hjälp att gå bankärenden, handla, medföljare till sjukhuset och liknande, eller utfärder så kan man anlita mig som ledsagare för det. Men också om man till exempel behöver hjälp att baka en kaka. Jag kan hjälpa till med det mesta utom just att städa, putsa fönster och fixa trädgård, berättar Monika.
Tanken är att hon ska kunna göra snabba utryckningar och att hon inte gör så långa uppbokningar. För ändamålet har Monika köpt in en ny bil som är lätt att komma i och ur för den med svårigheter att röra sig.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Socialt komplement
Den 1 oktober startar Monika Medmänniska sin verksamhet och då tar Therese också över Handywoman. Redan dagen efter kommer båda att finnas på Seniormässan i Östra Göinge och berätta om sina verksamheter.
– Förhoppningarna är att många ska bli intresserade av att anlita oss för hjälp i vardagen. Relationer och omsorg ligger oss varmt om hjärtat. Vi kan vara ett socialt komplement och en hjälpande hand i vardagen. Vi ser verkligen fram emot det, avslutar Monika.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Efter 19 fantastiska år lämnar Solveig Brios Lekoseum

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy