Espresso – Din lokala tidning

Från läsarsång till country – Jard Samuelson gästar Lönsboda

Jard Samuelson befinner sig för närvarande på turné och den 30 mars kl. 18:00 gästar han Café Kronan i Lönsboda. På denna turné medverkar både Jards fru Carina med sång samt deras son Magnus på gitarr. Familjen framför låtar från sin senaste CD.

Bland musiken som framförs finns bl.a. nyinspelningar av de mest omtyckta sångerna som bröderna Samuelsons sjöng på sin tid som en av Sveriges mest kända sånggrupper. Lugna ballader blandas med glad och svängig country. En känd sång är Elvis-låten ”Moody Blue” som här har fått svensk text. ”Top of the world” och ”Rosegarden” med svensk text kommer säkert att bli favoriter för många.Vi Samuelsons har varit omtyckta för vår folkliga stil och vår medryckande musik och det vill jag fortsätta med, säger Jard. En sån här kväll vill jag att människor i alla åldrar ska kunna trivas. Även om det finns ett allvar i det kristna budskapet vill jag visa att andlig musik kan vara glad. Jag blandar friskt när det gäller musikstilar. Alltifrån läsarsång till country.

Jard har under de senaste 30 åren rest land och rike runt i konserter och sånggudstjänster. Han medverkade även i det populära TV-programmet ”Minns Du Sången”. Under kvällen på Café Kronan kommer han också att sjunga några av våra mest älskade andliga melodier som ”Pärleporten”, ”Gyllne morgon, Var jag går i skogar, berg och dalar m. fl.Det blir glad och svängig musik utan att det för den delen behöver bli öronbedövande. Någon har sagt att det är när man inte kan spela som man höjer volymen men det hoppas jag slippa. Men lite ”drag” behövs ju och därför åker dragspelet på när jag sjunger dom gamla, härliga läsarsångerna, säger Jard.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy